IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAPADNO SMIJEŠAN- ZORAN MILANOVIĆ: “Turci i Osmanlije danas više nisu neprijatelji, želim vjerovati da oni razumiju probleme Hrvata u BiH…” (foto, video)

Predsjednik Hrvatske dotaknuo se i situacije u svijetu za koju je rekao da je danas kao maslačak na vjetru…

SINJ: Hrvatska, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak, 8. VIII 2022… 08: 24… NAPADNO SMIJEŠAN- ZORAN MILANOVIĆ: “Turci i Osmanlije danas više nisu neprijatelji, želim vjerovati da oni razumiju probleme Hrvata u BiH…” (foto, video)

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je u Sinju kako tradiciju koja potječe iz Alke treba tumačiti na umjeren način jer Turci više nisu neprijatelji pa želi vjerovati da oni razumiju probleme Hrvata u BiH te da bi Hrvatska cijenila pomoć.

– Vremena su danas druga. Turci i Osmanlije danas više nisu neprijatelji, želimo vjerovati da su prijatelji. Želimo vjerovati da razumiju probleme i poteškoće hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini danas, koje nisu kao one prije 300 godina, ali postoje, i pomoć bismo cijenili, dodao je.

Također, Milanović je posebno istaknuo i prisustvo slovenskog predsjednika Boruta Pahora, prvog predsjednika druge države koji je došao na Alku. Naveo je kako je Pahor učinio puno za dobru vjeru i dobar duh između Hrvatske i Slovenije.

– Ovih dana vidimo da slovenska vlada konačno, nakon sedam godina nerazumijevanja skida te ružne žičane ograde koje su dijelile Hrvatsku i Sloveniju i čije žrtve su bili ljudi, ali i nesretne divlje životinje i blago. Viteški je bilo to maknuti, na neki način u duhu Alke, rekao je Milanović.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Opština planira desetine novih zaposlenja, uz Kadrovski plan DARIA Vraneša- zaposliće, još 31 službenika... (foto, video)

Predsjednik Hrvatske dotaknuo se i situacije u svijetu za koju je rekao da je danas kao maslačak na vjetru.

– Samo se bojim da netko ne kihne i da sve ne odleti. Svijet danas u kojem svatko vidi svoj svijet ili svet – ruski, srpski, ja ovdje vidim hrvatski, dalmatinski svijet. To je naš svijet, topao, nasmijan, razdragan, dobre volje i s ovakvim svijetom možemo biti mirni da će nas i za 300 godina biti, poručio je na kraju predsjednik.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more