IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Milan PIPUN Knežević: Prošlu Vladu srušili Krivokapić i Abazović, ovu ruše Dritan i Raško… (foto, video)

DF se zalaže za tehničku vladu koju bi činili svi parlamentarni subjekti radi pripreme izbora…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 11. VIII. 13: 05… Milan PIPUN Knežević: Prošlu Vladu srušili Krivokapić i Abazović, ovu ruše Dritan i Raško… (foto, video)

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević poručio je prilikom gostovanja u Jutarnjem programu na Prvoj TV da su 43. Vladu srušili premijer Dritan Abazović i ministar odbrane Raško Konjević a u velikoj mjeri i lider SNP- a Vladimir Joković i srušili su je na isti način kao što su prethodnu vladu srušili Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović.

DF je jasno saopštio da za izlaz iz postojeće krize vidi model resetovanja političkih odnosa u redovima parlamentarne većine od 30. avgusta i da ta parlamentarna većina pripremi i organizuje izbore u jednom danu– da imamo lokalne, parlamentarne i predsjedničke izbore u jednom danu…

Građani Crne Gore su umorni od izbora svakih 2 mjeseca. Umorni su od političkih kriza, a posebno su umorni što Đukanović pokušava sebe da izmjesti iz ovog institucionalnog ambijenta i da predsjedničke izbore izmjesti za april, a kao posljedicu toga imamo i odvajanje Zete kao opštine, jer zna kako loše stoji u Podgorici- rekao je lider DNP- a…

Komentarišući sjednicu koja je zakazana za 19. avgust, Knežević tvrdi da je to logična posljedica toga što je Vlada Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića pala.

Ona je pala samim činom potpisivanja Temeljnog ugovora a vidjeli su svi onu javnu sjednicu Vlade kakve optužbe padaju između Ranka Krivokapića i Dritana Abazovića. Premijer je čak saopštio i da mu je ministar odbrane Raško Konjević naručio ubistvo…

Podsjetiću i da je prije toga na ranijim sjednicama vlade bilo stavova gdje je Dritan Abazović polovinu ministara povezao sa OKG- om i da ih je povezao sa SKY aplikacijom dok je Konjević njega optužio da je strani plaćenik. To je jasan pokazatelj da su ovu vladu srušili Dritan Abazović, Raško Konjević i Vladimir Joković…

DRITAN Abazović ima mogućnost i da resetuje odnose i rekonstruiše vladu sa podrškom parlamentarne većine od 30. avgusta i to bi bila vlada koja bi organizovala izbore. Ukoliko to nije prihvatljivo, iako previše ignorišu tu ponudu, onda je tehnička vlada jedino rješenje- kazao je Milan PIPUN Knežević.

Čitaj još:   MILAN Knežević: Ako Demokrate nisu zadovoljne ulaskom Bošnjačke Stranke u Vladu Crne Gore, neka je napuste... (foto)

Tehničku vladu bi, kako navodi, činili svi, ali bi ona imala jasan cilj i jasan limit a jedan od ciljeva su izbori pravosudnih kadrova.

– Kroz izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika i izmjene izbornog zakonodavstva bi definisali i parlamentarne i lokalne i predsjedničke izbore. Niko više ne bi mogao da kaže da su izbori pokradeni, jer bi svi učestvovali u kreiranju tih zakona. Zato svi i bježe od izbora. DPS je imao mogućnost npr. da podnese zahtjev za skraćenje mandata Skupštini čime se automatski ide na izbore.

Međutim, DPS je odlučio da pokrene pitanje povjerenja Vladi. Moramo znati da u toj vladi participiraju i Raško Konjević i Dritan Abazović jednako. Gotovo polovina ministara vlade Dritana Abazovića je bila protiv potpisivanja Temeljnog ugovora. Polovina ministara je bilo protiv potpisivanja Temeljnog ugovora. Tog dana su smijenjeni Srbi iz Zavoda za zapošljavanje a dan prije toga su smijenjeni iz Ministarstva kulture. Sad imate problem, kad se izjašnjavate o vladi Dritana Abazovića, vi se izjašnjavate i o Rašku Konjeviću- kazao je Knežević.

– Isto kao što su Zdravko i Dritan srušili prošlu vladu, tako su ovdje ovu vladu srušili Dritan i Raško Konjević i Vladimir Joković – kaže Knežević i dodaje da moraju da preuzmu odgovornost.

– Ako im naše ponude nisu prihvatljive, onda ćemo ih prepustiti njihovoj sudbini 19. avgusta – ponovio je Knežević stav DF- a.

ZETA

Na pitanje o blokadama u Zeti on je kazao da pozdravlja napore odbora Za spas Zete koji je pokazao da se zalaže za interese građana Zete jer su u Zeti svi za samostalnu Opštinu ali ne na način kako to DPS želi.

– To je politička kalkulacija kako bi Ivan Vuković pokušao da opstane na mjestu gradonačelnika. Oni znaju koliko uporište imaju u Zeti i da Demokratski front i Demokrate mogu da računaju na 7000 glasova dok DPS može da računa na samo oko 2000. Kada bi se to prenijelo na podgorički parlament to bi značilo da bi sadašnja opozicija bila 2- 3 mandata u plusu što ne odgovara Ivanu Vukoviću- kazao je Knežević.

Čitaj još:   ISTANBUL: Turski naučnici proizveli lijek koji se koristi u liječenju koronavirusa... (foto i video)

Sudski savjet

Kazao je i da će DF biti protiv izglasavanja Sudskog savjeta jer je to posljedica političkog dogovora DPS- a URE i SNP- a…

– Mi smo imali parlamentarni dijalog gdje su bili svi predstavnici parlamentarnih partija. Onda su parcijalno počeli da se dogovaraju DPS, URA, SNP i Bošnjačka stranka gdje su izabrani samo oni koji su politički filtrirani a oni neće proći 16. avgusta. Sve i da prođu, oni padaju na Ustavnom sudu jer Danijela Đurović nije mogla po Poslovniku da ovo uradi- kazao je PIPUN Knežević.

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more