IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI VELIKI USPJEH SJAJNE MOSTARKE: Lana Pudar se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva u disciplini 50 metara delfin… (foto)

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva za seniore koje se održava u Rimu u disciplini 50 metara delfin, a ona je to ostvarila s vremenom 26.96…

RIM: Svijet, Sport, vijesti, petak, 12. VIII. 09: 35… NOVI VELIKI USPJEH SJAJNE MOSTARKE: Lana Pudar se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva u disciplini 50 metara delfin… (foto)

Lana Pudar će još nastupiti u disciplinama 100 i 200 metara delfin…

Lana Pudar je otplivala svoju prvu trku na Evropskom prvenstvu u Rimu i svoju trku završila na šestom mjestu i kvalifikovala se za polufinalnu trku.

Pudar je na kraju završila sa vremenom 26.96 . Najbrža u drugoj utrci bila je Kim Busch sa vremenom 26.22, a iza nje su se plasirale Grkinja Anna Ntoutouaki, koja je bila sporija za 12 stotinki. Na trećem mjestu također je bila Nizozemka Tessa Giele sa vremenom 26.44.

Čitaj još:   "Vučićev miting 26. maja je skup nade samo za članove SNS, svi ostali su svoja nadanja ostavili u 2012. godini" (foto)
alt

Amina Kajtaz, koja se također takmičila u istoj utrci završila je na osmom mjestu sa vremenom 27.56.

Iza nje ostale su samo Albanka Nikol Merizaj i Britanka Laura Stephens, koja nije ni startala.

Lana Pudar će još nastupiti u disciplinama 100 i 200 metara delfin.

Osim Lane Pudar, na prvenstvu u Rimu će nastupiti Adi Mešetović i Nikola Bjelajac koji će danas plivati u kvalifikacijama na 100 metara slobodno.

Oba bh. plivača uvrštena su u istu grupu i pokušat će se naći među 16 takmičara koji će izboriti polufinale. U ovoj disciplini prijavljen je 71 takmičar.

izvor iBalkan.net / agencije aa