IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRAMOTA: Dok Crna Gora tuguje, pripadnici SS ŠENLUČE nakon osveštavanja krsta na Molikvi… (foto, video)

Dok Crna Gora tuguje za tragično izgubljenih 11 ljudskih života na Cetinju, pripadnici takozvane Srpske pravoslavne crkve (SPC), poznatije kao svetosavska sekta (SS) juče su uz jelo, piće i gusle, šenlučili i slavili osveštavanje krsta na Molikvi.

Ranije je na društvenim mrežama najavljeno da će visoki funkcioner SS Metodije Ostojić, sa funkcionerima služiti ritual krvi i tla, kodnog naziva– ”sveta liturgija” u Hramu Uspenja presvete Bogorice u Pavinom polju, a da će se nakon toga obaviti osveštenje časnog krsta na Molikvi (mjesto Žuber).

– U nastavku narodno veselje uz trpezu ljubavi– navedeno je u najavi koja je na društvenim mrežama objavljena u srijedu, 10. avgusta.

U petak, 12. avgusra, Crnu Goru je zadesila velika tragedija u kojoj je Cetinjanin Vuk Borilović (34) ubio 10 osoba, među kojima dvoje djece, i ranio još šest, nakon čega je i on ubijen.

Proglašena je trodnevna žalost, ali to nije omelo prioadnike SS da organizuju veselje ispod šatora, uz punu trpezu, muziku, gusle i poneki ispaljen metak u čast osveštanog krsta.

Čitaj još:   Identifikovano tijelo: Kod Vukovačkog mosta nađen CETINJANIN Boris Gardašević...

Neki učesnici skupa su zabilježili kamerom slavlje i podijelili na društvenim mrežama, što ukazuje na odsustvo bilo kakve hrišćanske empatije, pripadnika ove introvertne, ruralne sekte.

– Dan je žalosti. Bar ne prenosite ovo uživo– upozorio je jedan od korisnika Fejsbuka ispod objavljenog video sadržaja.

Podsjećamo, Vlada je, povodom velike tragedije na Cetinju, u petak donijela odluku da dani žalosti budu subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13, 14. i 15. avgust 2022. godine.

U skladu sa Odlukom, na dan žalosti na javnim mjestima ne bi trebalo da se održavaju programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima muzika se ne emituje.

izvor: aktuelno.me

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more