IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOŠ Đuričković o DRITANOVIJ rekonstrukciji Vlade: LESI SE VRAĆA KUĆI…

Nakon što je izigrao partnere iz koalicionog sporazuma nakon 30. avgusta 2020, pustio Krivokapića niz vodu, prevario partije koje su mu dale mandat za sastav aktuelne Vlade, iznevjerio povjerenje EU, dobio „šut kartu od Mickeya i Jacoba“, Abazović pravi puni krug i vraća se DF- u, poručio je Miloš Đuričković, predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Socijaldemokrata Crne Gore.

“Sučen sa rizikom da URA ne pređe cenzus i ode u političku prošlost, u stilu kockara, Abazović ide na “all in” i nudi se svima. Jedini partneri koje nije prevario su Crkva Srbije i Vučić, a za njih je potrošena roba.

Obaranje Vlade neće biti dovoljno već je potrebno ograničiti uticaj Abazovića na institucije. Suočen sa krahom, potezi očajnika će izvjesno biti razarajući. Ukoliko zadrži poziciju, zloupotreba položaja i institucija u cilju obezbjeđivanja cenzusa su izvjesni”, poručio je Đuričković.

Kako navodi, od 30.08.2020. do 15.08.2022. međunarodni partneri, prevashodno EU i SAD, u različitim formama označili su Crkvu Srbije i DF kao faktore nestabilnosti i nepoželjne partnere. Potpisivanjem TU i ponude da sa DF-om formira vlast, jasno je da od EU opredjeljenja URE nije ostalo ništa.

Čitaj još:   DVOSTRUKA Svjetska prvakinja u kickboksu, Iman zaustavila pljačku na Majorci... (foto)

“Od gamechanger-a do faktora nestabilnosti linija je tanka. Ostaće zapamćen kao zvanični i nezvanični mandatar dvije najgore Vlade u istoriji Crne Gore. Vlade koje su stopirale evropske integracije, urušile institucije, izazvale nestabilnost, produbile podjele i izdale nacionalne interese Crne Gore”, kazao je Đuričković.

Dvije Abazovićeve Vlade, kako navodi, ostaće upamćene i po 0 započetih investicija i par završenih projekata prethodnih Vlada. Ostaće upamćene i po brutalnom odnosu, kako dodaje, primjeni sile i gušenju demokratskog građanskog otpora ali i revanšizmu prema pojedincima kroz institucije.

“Koliko god razlike među parlamentarnim strankama bile velike, vrijeme je da političari u Skupštini vrate minimum dostojanstva profesiji kojom se bave. Prvi korak ka tom cilju je slanje Abazovića i njegovih slijepih poslušnika u političku prošlost”, zaključio je Đuričković.

Lesi se vraća kući

izvor: kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more