IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOŠLA VODA DO GRLA: Vučić razgovarao sa zvaničnicima NATO- a, Velike Britanije i SAD- a… (foto, video)

Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa zvaničnicima NATO- a, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država, a povodom sastanka koji će imati u Briselu…

BEOGRAD: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 17. VIII, 00: 35… DOŠLA VODA DO GRLA: Vučić razgovarao sa zvaničnicima NATO- a, Velike Britanije i SAD- a… (foto, video)

Kako se navodi iz kabineta predsjednika Vučića, on je sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom razgovarao povodom “zabrinjavajuće situacije na sjeveru Kosova” i saglasili su se da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine te mir i stabilnost od suštinske važnosti za cijelio region i ljude koji žive na Kosovu.

Dvojica sagovornika dogovorili su da nastave direktnu komunikaciju u cilju očuvanja mira i stabilnosti u cijelom regionu, a Vučić je zahvalio generalnom sekretaru NATO-a na korektnom odnosu i želji da sasluša srbijansku stranu.

Vučić je Stoltenbergu predstavio poziciju Srbije po pitanju situacije na Kosovu i upoznao ga sa aktivnostima Prištine koje unose strah i nemir kod građana srpske nacionalnosti i dodao da Srbija nije prekršila ni Briselski sporazum, ni Rezoluciju Saveta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 1244, niti na bilo koji način ugrozila mir.

Čitaj još:   HOROR vikend u Rijadu: Noć vještica obilježena i u Saudijskoj Arabiji... (foto, video)

Predsjednik Srbije razgovarao je i sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stewartom Peachom i poručio da su mir i stabilnost od suštinske važnosti i da će Srbija dati sve od sebe da ih očuva, ali da to ne zavisi samo od jedne strane.

“Srbija će kao i uvek biti konstruktivna u nastojanjima da se nađe kompromisno rješenje”, naglasio je Vučić.

Srbijanski lider razgovarao je i sa Derekom Cholletom, savjetnikom državnog sekretara SAD-a Anthonyja Blinkena.

Chollet je, kao predstavnik američke administracije, insistirao na potrebi da se sačuva mir i stabilnost, što će SAD sa svoje strane podržati.

Vučić je rekao da niko ne treba da sumnja u iskrenu posvećenost Srbije politici mira i stabilnosti i dodao da očekuje da SAD i zapadni partneri uvaže nastojanja Srbije i podstaknu Prištinu da dijalogu i obavezama proisteklim iz dijaloga pristupe ozbiljno i odgovorno.

BONUS VIDEO: VELIKE NATO SNAGE DOLAZE NA KOSOVO! Vojska Kosova je spremna, stižu i američke trupe!

izvor (SB)

Čitaj još:   MIRNO SPAVAJ, SUNCE MOJE: Oproštaj od reprezentativca koji je izvršio samoubistvo SLAMA SRCE... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more