IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović, Adžić i Kurti tajnim susretima pokušavaju da razbiju Predsjedništvo…

Crnogorski premijer i lider Ure Dritan Abazović sastao se juče u Nikšiću sa funkcionerom Demokrata Markom Mitrovićem, članom Predsjedništva ove partije, ne bi li izdejstvovao da taj stranački organ donese odluku da u petak u parlamentu ne podrže izglasavanje nepovjerenja Abazovićevoj manjinskoj vladi. Predsjedništvo Demokrata broji 38 članova.

Kako su ispričali izvori Pobjede, sa Abazovićem su bili i funkcioneri njegove stranke – aktuelni ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i generalni inspektor Agencije za nacionalnu bezbjednost, kojeg imenuje Vlada, Artan Kurti.

– Došli su u kafe-restoran „Piazza“. Tu su već bili Mitrović i još jedan član Demokrata. Nijesu se dugo zadržali – ispričao je izvor Pobjede.

Sastanku je prisustvovalo, kako kaže naš izvor i nekoliko lokalnih funkcionera SNP-a.

Jedan od naših sagovornika, blizak Demokratama, tvrdi da su Abazović, Adžić i Kurti pokušali da ubijede Mitrovića da se na sjednici Predsjedništva Demokrata usprotivi eventualnoj podršci za obaranje aktuelne vlade i da pokuša da pridobije što više članova ovog tijela da stanu uz njega. Navodno, ponudili su mu, zauzvrat, poziciju direktora Kliničkog centra Crne Gore.

Čitaj još:   POTRAGA ZA UBICAMA: Drugi ranjeni policajac reanimiran, ljekari mu se bore za život...

U petak počinje vanredna sjednica parlamenta na kojoj će se poslanici izjašnjavati o Inicijativi o nepovjerenju Vladi, na zahtjev 36 poslanika Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Liberalne partije, Socijaldemokrata i Demokratske unije Albanaca.

Da bi Abazovićeva vlada „pala“ potreban je 41 glas, što znači da inicijatorima fali pet glasova a, kako se vjeruje, Demokrate će podržati inicijativu. Tu odluku treba da verifikuje Predsjedništvo stranke i zbog toga Abazović pokušava da pridobije članove ovog tijela da stanu uz njegovu vladu.

Nejasno je njegovo istrajavanje i očajničko „hvatanje i za slamku“ ne bi li spasio svoju vladu, kada ona više nema nikakav legitimitet.

Grupa poslanika Demokratskog fronta, Pokreta za promjene, Demokrata, Demosa, Prave i Ujedinjene Crne Gore juče je, takođe, podnijela parlamentu prijedlog da se glasa o nepovjerenju Vladi Dritana Abazovića, kao i inicijativu za smjenu predsjednice Skupštine.

Ta sjednica je zakazana za 2. septembar.

Autorka:Kaćuša Krsmanović

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more