IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SLOVENIJA: Snažno nevrijeme, vjetar nosi krovove i obarao drveće na prolaznike… (foto, video)

Jaki udari vjetra, koji su prethodili popodnevnim pljuskovima u Sloveniji, napravili su veliku štetu, u Kranju su sa oko 70 objekata odneseni krovovi, a u Ljubljani je nekoliko osoba lakše povrijeđeno. Vjetar je čupao i lomio drveće i ometao saobraćaj…

LJUBLJANA: Slovenija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 18. VIII, 19: 55… SLOVENIJA: Snažno nevrijeme, vjetar nosi krovove i obarao drveće na prolaznike… (foto, video)

Od 14.50 sati gorenjski policajci na hitni broj 113 primili su veliki broj poziva zbog nevremena, uglavnom iz Kranja i, prema prvim podacima, za događaje bez težih posljedica, saopćeno je iz Policijske uprave Kranj.

Komandir vatrogasne jedinice iz Vatrogasno-spasilačke službe (GRS) Kranj Andraž Šifrer rekao je za Slovenačku novinarsku agenciju da su do sada imali više od 70 intervencija, a na terenu je više od 150 vatrogasaca iz Vatrogasne zajednice Općina Kranj i Profesionalna vatrogasna jedinica GRS Da, Kranj.

– Radi se o otkrivenim krovovima, pokidanim kablovima, oborenom drveću koje je palo na puteve i vozila – opisao je.

I u glavnom gradu Slovenije imaju dosta posla na otklanjanju posljedica nevremena. Vjetar je odnio kontejnere za smeće, bilborde, krovove, saobraćajnu signalizaciju, građevinski materijal, otkrio nekoliko krovova, među kojima i dio krova ljubljanskog porodilišta. Uglavnom, to je već obrađeno, rekli su STA u UKC- u…

Čitaj još:   BIJELO POLJE Vatreni okršaj: Ubijen državljanina Srbije, jedan ranjen, osumnjičen Elvis Ćatović koji je uhapšen...

Policijska uprava Ljubljana primala je pozive posebno između 14 i 16 sati. Na Bleiweisovoj u Ljubljani reklamni pano je naletio na motociklistu i lakše ga povrijedio.

Obaviješteni su o oborenim stablima, zbog čega je nekoliko puteva bilo neprohodno.

U Ljubljani je za dva sata od početka jakog vjetra bilo već 114 intervencija, a pozivi i dalje stižu, rekao je Slovenačkoj novinskoj agenciji Robert Okorn iz Vatrogasne brigade Ljubljana. Prema njegovim riječima, u Ljubljani ima dosta srušenih stabala i nepokrivenih krovova. Vatrogasci cijele Vatrogasne brigade Ljubljana su na terenu, a intervencije se sprovode po redoslijedu prioriteta, posebno tamo gdje viseći predmeti ugrožavaju prolaznike ili gdje drveće pada na vozila, rekao je on.

U 14.35 sati izbio je i požar u Velikoj Ligojni, izazvan pokidanom električnom instalacijom.

U Rakuševoj ulici u Ljubljani gips ploča je odneta sa gradilišta, udarila u vozilo i razbila staklo. U incidentu je lakše povrijeđen putnik u vozilu. U Gosposvetskoj ulici srušila se građevinska skela. Niko nije povrijeđen.

U parku Tivoli stablo je palo na ženu i, prema za sada poznatim informacijama, lakše je povrijedilo.

Čitaj još:   Konjević: DRITAN Abazović isključivo ODGOVORAN za dešavanja na CETINJU

Vjetar je raznosio granje i druge predmete na kolovoze, pa hitne službe koriste sva raspoloživa sredstva za otklanjanje posljedica i obnavljanje saobraćaja. Policija poziva na oprez u vezi sa dešavanjima na putevima, posebno na mjestima gdje ima drveća uz kolovoz, te da se prilagodi brzina vožnje.

izvor RTV SLO

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more