IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRHUNAC TOPLINSKOG UDARA: Izdato narandžasto upozorenje, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Jutarnja temperatura od 17 do 22, a dnevna do 40°C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 18. VIII, 08: 55… VRHUNAC TOPLINSKOG UDARA: Izdato narandžasto upozorenje, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Do kraja mjeseca augusta prognozira se promjenljivo vrijeme. Izmjene stabilnih perioda od po dan ili dva i povremenih slabih padavina obilježiće narednih petnaest dana.

Do 19. augusta, očekivane vrijednosti jutarnjih temperatura zraka su od 14 do 19 u Bosni, na jugu zemlje do 23 ° C, a najviše dnevne uglavnom između 27 i 32 ° C, na jugu zemlje do 38 °C. Od 19. do 26. augusta prognozirane temperature zraka kretaće se u Bosni od 10 do 15, u Hercegovini oko 18 ° C, a očekivane dnevne temperature u Bosni između 26 i 31, u Hercegovini do 35 ° C.

Od 26. do kraja prognoznog perioda izgledan je blagi porast temperatura zraka. Očekivene minimalne vrijednosti u Bosni kretaće se između 14 i 19, u Hercegovini oko 24 ° C, a maksimalne u Bosni do 35 u Hercegovini do 38 °C.

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano i vruće, a zbog visokih temperatura Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH izdao je narandžasto upozorenje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Čitaj još:   VIC DANA: Odveo Hercegovac familiju na bazen, a kad je sina pokušao naučiti da pliva– urnebes… (foto)

Jutarnja temperatura kretaće se od 17 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 34 do 40 stepeni Celzijusoa, u Sarajevu oko 36.

četvrtak 18.08.2022. godine
Opšta slika je povoljna. Nakon svježijeg jutra, tokom kojeg bi osjetljive osobe trebale biti opreznije i posvetiti pažnju odijevanju, biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. Uz porast temperatura zraka, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika će se umanjiti.

petak 19.08.2022. godine
Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod najosjetljivih osoba su moguće zbog visokih temperatura zraka. Tokom najtoplijeg dijela dana preporučljivo je umanjiti aktivnosti i ne izlagati se suncu, uz provođenje mjera zaštite od vrućine i UV zračenja.

U subotu prijepodne sunčano. Poslijepodne porast naoblake praćen pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 32 stepena.

U nedjelju se očekuje sunčano vrijeme. Poslijepodne umjeren porast naoblake u centralnim i istočnim područjima Bosne može usloviti slabe lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 30, na jugu do 33 stepena.

Čitaj još:   KONAČNO: Gorici Dodik zabranjene objave na Twitteru... (foto)

izvor iBalkan.net

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more