IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BH. SIRENA LANA PUDAR: Veličanstveni doček na platou ispod Starog mosta… (foto, video)

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar zlatnim slovima upisala se u historiju sporta u BiH. Mala bh. sirena okitila se titulom Evropskog prvaka, a tim povodom danas je ispod Starog mosta u mostaru upriličena svečana konferencija, piše N1.

Na samom početku prisutnima se obratio Lanin trener Damir Đedović.

Nije bilo lako doći do ovoga. Drago mi je da se rad ostvario. To ne bi moglo biti moguće bez pomoći institucija. Želio bih se zahvaliti svima koji su doprinijeli na bilo koji način. Nadam se da više gradnja Olimpijskog bazena u Mostaru neće biti tabu tema i da će se sa njom krenti što prije. Lana to zaslužuje, Mostar to zaslužuje i ovaj rezultat je pokazatelj da se s tim što prije treba krenuti”, rekao je Lanin trener, Damir Đedović.

Trenerica Alena Ćemalović ističe kako su od samog početka imali puno povjerenje u sjajnu bh. plivačicu.

“Ovo je jedanaesta godina kako se družimo predsjednik kluba, Lana i ja. Kada smo krenuli s ovom pričom iskreno smo željeli da ovo bude mostarska i bh. priča dobrih i kvalitetnih plivača. Jedanaest godina poslije smo pokazatelji da se ovdje može uspjeti…

Čitaj još:   MOSTAR: HNS BiH osudio prijeteće grafite u Čapljini protiv Bošnjaka... (foto, video)

Ne moramo ići vani da bi našli kadar za evropski i svjetski kvalitet. Veseli me da po prvi put na ovoj press konferenciji smo mogli ugostiti i trenera Gorana iz Banja Luke koji je zaista prije svega moj mentor u plivanju. On je u Evropi jedan od najboljih trenera.. Nakon ovog nas očekuje zasluženi odmor, Lana ga najviše čeka… 

Fokus nakon ovog je 2023. godina kada kreće fokus na Pariz. Moramo ovo ponoviti da kartu za OI imamo u džepu i da se fokusiramo za druga takmičenja”, rekla je trenerica Lane Pudar, Alena Ćemalović.

U okviru dočeka održana je i konferencije za medije na kojoj je upriličen i svečani prijem za sve institucije, firme, ustanove i pojedince koji su pomogli rad Orke u prethodnom periodu.

“Ova sezona je bila veoma naporna i duga, ali i uspješna. Zato hvala svim ljudima koji me podržavaju, mom timu, porodici i prijateljima”, rekla je Lana, dodavši:

Čitaj još:   MOSTAR: Haos na ulicama policija na nogama, huligani prešli preko Starog mosta, masovne tuče i opći nered… (foto i video)

“Ne živimo baš u državi koja je dobrom stanju i finansije su uvijek problem, ali ja nikada nisam osjetila taj problem i veliko hvala svima zbog toga”, rekla je Lana u obraćanju predstavnicima medija.

Podsjetimo, Lana Pudar je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin, te bronzanu na upola kraćoj dionici.

izvor: klix.ba, SB.ba

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

BIH MOSTAR: DANAS 452. TRADICIONALNI SKOKOVI SA STAROG MOSTA…

U Mostaru će se danas održati tradicionalni, 452. po redu Read more