IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOSANSKO ČUDO OD DJETETA: NOVA ŠAMPIONKA EVROPE NIJE HTELA SRBIJU, IZABRALA BOSNU! (foto, video)

Otac VELIBOR PUDAR: Ja sam pravoslavac iz Hercegovine, nismo birali gdje ćemo se roditi…

MOSTAR: BiH, Sport, Zanimljivosti, vijesti, subota, 20. VIII, 09: 55… BOSANSKO ČUDO OD DJETETA: NOVA ŠAMPIONKA EVROPE NIJE HTELA SRBIJU, IZABRALA BOSNU! (foto, video)

Plivačica Lana Pudar, koja ima samo 16 godina, osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Mlada Lana PUDAR je tako ostvarila svoj najveći uspjeh u karijeri, a za zlatno odličje joj je bilo potrebno tačno 2: 06.81 vremena.

Drugo mjesto pripalo je Dankinji Heleni Rosenadal Bah koja je kasnila 0.49 sekundi, treća je bila Italijanka Ilarija Kusinato koja je imala 0. 96 sekundi zaostatka u odnosu na mladu Lanu…

Super talentovana plivačica Lana Pudar je prošle godine bila tema regiona, a naša djevojka je iz Bosne i Hercegovine je sa 15 godina ostvarila olimpijsku normu.

Čitaj još:   OBJAVLJEN SNIMAK UBISTVA SRBINA: Strahinju izrešetao britanski PLAĆENIK ispred luksuznog bloka! (foto, video)

Lana je rođena u Mostaru, a ekspresno se povela diskusija da li bi u nastavku karijere mogla da se takmiči pod nekom drugom zastavom, pa i srpskom.

BONUS VIDEO: LANA PUDAR DOBIJA DIPLOMATSKI PASOŠ BOSNE I HERCEGOVINE…

“Lana pliva za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porekla i zemlju koju nosi u srcu”, napisao je njen otac VELIBOR i nekadašnji golman, između ostalog i beogradskih klubova Čukaričkog i Palilula…

Velibor Pudar i dodao:- “Bosna i Hercegovina je moja zemlja, ja sam pravoslavac iz Hercegovine. Nismo birali gdJe ćemo se roditi”…

IZVOR iBalkan.net/ Kurir.rs

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more