IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Draginja Vuksanović- Stanković: SVAKA VLADA KOJA BUDE OVAKO RADILA ĆE PASTI… (foto, video)

Poslanik Demokratske partije socijalista Danijel Živković, u ime predlagača, na početku diskusije, naveo je da je Vlada premijera Dritana Abazovića izgubila podršku zbog napuštanja evropske agende…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 21. VIII, 00: 35… Draginja Vuksanović- Stanković: SVAKA VLADA KOJA BUDE OVAKO RADILA ĆE PASTI… (foto, video)

Poslanici crnogorskog parlamenta izglasali su nepovjerenje Vladi premijera Dritana Abazovića. U glasanju je učestvovao 51 zastupnik…

Za nepovjerenje Vladi glasalo je 50 poslanika DPS- a, SDP- a, SD- a, Liberalne partije, Bošnjačke stranke, DUA- e, Prave Crne Gore i Demokrata.

To je po drugi put da Vladi Crne Gore u kratkom vremenskom roku bude izglasano nepovjerenje u parlamentu. Prethodno je 42. vlada Crne Gore smijenjena od strane Skupštine 4. februara.

Danijel Živković, u ime predlagača, na početku diskusije, naveo je da je Vlada premijera Dritana Abazovića izgubila podršku zbog napuštanja evropske agende.

Čitaj još:   PRVI KRUG PREGOVORA: Do 1. marta manjinska VLADA i predsjednik Skupštine...

BONUS VIDEO: Koaliranje ili novi izbori nakon pada Vlade Crne Gore

Kazao je da je propuštena šansa da se iskoristi podrška u parlamentu i deblokiraju institucije i da uz pomoć partnera Crnu Goru učine sposobnom da do 2025. godine bude članica Evropske unije. Odgovarajući na diskusije poslanika, Abazović je kazao da se svakako mora poći na izbore, prije ili kasnije.

Ponovio je da je inicijativa podnijeta zato što je potpisan Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

BONUS VIDEO Draginja Vuksanović Stanković ZA HAYAT: SVAKA VLADA KOJA BUDE OVAKO RADILA ĆE PASTI

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more