IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LUKA Cicmil- ”POP KOJI SJEDI” biće kažnjen zbog nepoštovanja HIMNE…

Uprava policije prekršajno je procesuirala sveštenika Srpske pravoslavne crkve Luku Cicmila zbog toga što nije ustao prilikom intoniranja državne himne Crne Gore na svečanoj sjednici Skupštine opštine Plužine povodom praznika te opštine.

Aktivista za ljudska prava i jedan od čelnika nastranačke građanske inicijative “21. maj” Aleksandar Saša Zeković podnio je prijavu protiv Cicmila i zahtijevao da policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Plužine identifikuju sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori koji se neprimjereno i protivzakonito ponašao tokom izvođenja državne himne Crne Gore, da konsultuju državnog tužioca i ako nema krivičnog djela podnesu protiv sveštenika prekršajnu prijavu kako bi se kaznio odgovarajućom novčanom kaznom.

Zeković se više puta interesovao za ishod pa je i ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću i direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu uputio i tri urgencije povodom ovog slučaja. 

Danas su pružili odgovor da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Plužine podnijeli Sudu za prekršaje Podgorica–  Područnom odjeljenju za prekršaje u Nikšiću zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Luke Cicmila iz Plužina, zbog toga što, dana 04. avgusta 2022. godine, na javnom mjestu, u sali Doma kulture u Plužinama, nije ustao prilikom intoniranja državne himne Crne Gore, a povodom proslave Dana Opštine Plužine, već je tokom izvođenja ostao da sjedi.

Čitaj još:   DPS: Motivi SRBIJANSKE TABLOIDNE HARANGE, ili KO SA ĐAVOLOM TIKVE SADI O GLAVU MU SE OBIJAJU

Uprava policije je saopštila da je Cicmil ovom radnjom počinio prekršaj iz člana 21 stav 5 Zakona o Javnom redu i miru koji kaže da “fizičko lice koje prilikom izvođenja državne himne, u slučajevima kada je izvođenje predviđeno važećim propisima, sjedenjem, zviždanjem, stvaranjem buke ili na drugi način ne oda počast himni kazniće se novčanom kaznom od 700 do 2.000 eura”.

izvor: standard.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   ISTRAŽIVANJE AGENCIJE za potrebe EU: Ulazak Crne Gore u Evrupsku Uniju podržalo bi više od 83 odsto građana... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more