IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO za ”Džina iz Prijepolja”- ponos SANDŽAKA: ARMIN Sinančević poslije srebra na EP četvrti na mitingu Dijamantske lige… (foto, video)

Sigurno je da ćemo od ARMINA Sinančevića vidjeti još mnogo dobrih nastupa

LOZANA: Svijet, Sport, vijesti, subota, 27. VIII, 00: 55… BRAVO za ”Džina iz Prijepolja” ponos SANDŽAKA: ARMIN Sinančević poslije srebra na EP četvrti na mitingu Dijamantske lige… (foto, video)

Mladi atletičar Armin Sinančević rođen u Sandžaku zauzeo je četvrto mjesto u disciplini bacanje kugle na mitingu Dijamantske lige Lozani…

ARMIN Sinančević, vicešampion Evrope, je do četvrtog mJesta stigao zahvaljujući hicu iz druge serije od 21,65 metara.

Pobjednik mitinga u Lozani bio je Amerikanac Džo Kovač sa 22,65 metara, dok je drugo mjesto pripalo njegovom sunarodniku Rajanu Kruzeru (22,05).

Ispred Armina Sinančevića našao se još i Jacko Gil sa Novog Zelanda (21,70).

Atletičar koji je iz srsa Sandžaka je na Evropskom prvenstvu u Minhenu u finalu bacio kuglu 21,39 metara, što mu je bilo dovoljno da se nađe iza Filipa Mihaljevića iz Hrvatske.

Čitaj još:   ANDREA Nikolić- Crnogorka s osmijehom na krovu svijeta: Domovinu sam predstavljala dostojanstveno i s ponosom... (foto, video)

Armin je rođen 14. avgusta 1996. godine u Prijepolju, a poreklom je iz malog mesta u blizini- Brodareva. Završio je tehničku školu u Prijepolju, a atletikom je počeo da se bavi 2014. u AK Polet Prijepolje, čiji je i danas član.

Moglo bi se reći dosta kasno s obzirom na to da je tada već imao 18 godina, odnosno gotovo da je propustio sve mlađe kategorije jer je svoje prve atletske korake pravio u poslednjim godinama juniorskog staža.

Prvi put za njega se čulo na atletskom mitingu koji je atletski klub i grad Prijepolje nekada organizovao. To je bio jedan od najboljih organizovanih mitinga u Srbiji, a Arminov trener je već tada, te 2015. godine, počeo da priča o čudu od deteta…

BONUS VIDEO Armin Sinančević- 21,82s SB | EP 2022, kvalifikacije bacanja kugle…

izvor Nova.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more