IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BUDVA: Inspektori za privredni kriminal preuzeli slučaj “Loza”- HOTEL SEDAM PUTA PEČATIRAN, a radio…

Uprava za inspekcijske poslove preko Centra bezbjednosti Budva izvršila dopunu krivične prijave zbog krivičnog djela skidanje pečata, a o tome je upoznat i dežurni tužilac u Kotoru.

Inspektori za privredni kriminal preuzeli su slučaj hotela “Loza” u Budvi, u kome je bilo smješteno oko stotinu inostranih turista koji su se prije dvije noći otrovali, kako bi se utvrdilo ko je napravio propust da hotel i pored toga što ga je Turistička inspekcija sedam puta pečatirala, podnošene krivične prijave zbog skidanja pečata, uredno radio naočigled državnih institucija.

Direktorka Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević kazala je jutros “Vijestima” da je Turistička inspekcija zapečatila kompletan objekat “Loza” (100 soba, restoran, kuhinja).

“Pečaćenje predmetnog objekta započeto je 27. avgusta u 9 časova, a završeno 28. avgusta u jedan čas nakon ponoći” naglasila je Vujošević.

Ona je dodala da je preko Centra bezbjednosti Budva izvršena dopuna krivične prijave zbog krivičnog djela skidanje pečata, i o tome upoznat dežurni tužilac u Kotoru.

“Na lice mjesta je pored inspektora Uprave za inspekcijske poslove, izašao i inspektor za privredni kriminalitet i krim-tehničar” istakla je Vujošević.

Iako je Uprava za inspekcijske poslove još prije mjesec i po obavijestila CEDIS da struja u hotelu bude isključena to do sada nije učinjeno.

“CEDIS nije obustavio napajanje električnom energijom u predmetnom hotelu, iako smo poslali dopis da se isto učini u skladu sa zakonom”, naglasila je Vujošević.

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove uzela je uzorke iz kuhinje i restorana hotela, te nakon obrade znaće se na koji način i gdje su se otrovali gosti.

Čitaj još:   BUDVA: RUS KOJI JE NESTAO, PRONAĐEN MRTAV...

U međuvremenu Opština Budva je goste hotela “Loza” smjestila u Turističko naselje “Slovenska plaža”.

Slijedi istraga kako je hotel tokom cijelog ljeta radio, imao organizovane grupe gostiju, iako nije imao dozvolu za rad.

Iako je zakupac hotela tvrdio da je resorno ministarstvo prvo izdalo dozvolu, a potom je povuklo, u Turističkoj inspekciji su jasni da svaki objekat koji nema dozvolu mora biti zatvoren.

Inače, u pitanju je spor koji je pokrenula podgorička kompanija “Hold Co east” insistirajući da se hotelski objekta oslobodi, jer je ona preuzela kreditna potraživanja mještanina čiji je hotel preuzela zbog milionskog kredita Hipo Alpe Adria banka.

U katastarskoj evidenciji Uprave za katastar i državnu imovinu na objekat je godinama unazad upisan teret “ćutanje administracije”, jer je povjerilac bio onemogućen da preuzme imovinu i nadoknadi milionski kredit.

Sve je eskaliralo ovoga ljeta, pa je Turistička inspecija još uoči ljeta zapečatila hotel, ali je pečat ubrzo skinut, podnijeta je krivična prijava protiv mještanina Lj. B., međutim, hotel je nastavio sa radom.

Uslijedila su nova pečaćenja pijave tužilaštvu, zahtjev CEIDIS- u da isključi struju, ali i budvanskom Vodovodu da isključi vodu, ali sve je ostalo na prijavama…

Vodovod se opravdao da hotel nije prikopčan na vodovodnu mrežu, već na svoj bunar, pa je Turistička inspekcija pozvala Upravu za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove da izvrši uzorkovanje vode i da li je ona bezbjedna za konzumiranje.

Čitaj još:   Ima MILIONE NA RAČUNU i poslije 24 godine braka se razvodi: Bivšoj supruzi ne želi da ostavi NI DINAR NA RAČUNU... (foto i video)

Podsjećamo, gosti hotela preksinoć su masovno dolazili u Hitnu pomoć Doma zdravlja Budve, zbog čega je nastala opšta pometnja pa su pacijenti sa znakovima trovanja hitno transportovani u opšte bolnice u Kotoru, Cetinju i Baru.

piše: Vuk Lajović

izvor: http://vijesti.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more