Crna Gora

PLJEVLJA: Gradiće se nova opšta bolnica

Pljevlja će dobiti novu bolnicu, jer to stanovnici ove sjeverne opštine zaslužuju, poručio je predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović, nakon što je sa ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem, obišao Opštu bolnicu i razgovorao sa menadžmentom i zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„ Definitivno Pljevljima treba nova bolnica, sa kapacitetima potrebnim za ovdašnje stanovništvo. Stekli su uslovi da počne realizacija ovog projekta, u završnoj fazi je tenderska procedura za idejno rešenje, nakon toga slijedi glavni projekat i očekujemo da se do kraja ljeta završe sve procedure i sporvede postupak izbora izvođača radova i početak izgradnje nove bolnice“, najavio je premijer.

On je naglasio da će Vlada i Ministarstvo zdravlja u međuvremenu nastaviti da podržavaju bolnicu kroz obezbjeđivanje sredstava za nabavku nove opreme, koja im je u ovom trenutku akutno potrebna, kako bi im olakšali rad i funkcionisanje ustanove.

„ To treba da djeluje motivišuće za očuvanje kadra koji radi u bolnici, ali i za mlade ljude koji završavaju školu, da se vrate da rade u pljevaljsku bolnicu. Ovaj grad je imao jedan vrlo negativan i neopravdan odnos centarlnih vlasti.

Mi želimo da Pljevlja žive, ne želimo da se ovaj grad prazni“, poručio jeAbazović, koji je iskazao veliku zahvalnost svim zaposlenima u pljevaljskoj bolnici što su, kako je kazao, “nadčovječanskim naporima, uprkos značajnom nedostatku kadra, svojim požrtvovanjem, pokazali veliku volju da u potpunosti pruže usluge građanima Pljevalja, ali i stanovnicima drugih opština”.

Šćekić je istakao da je OB Pljevlja odraz generalnog stanja u ovom gradu i odnosa lokalne vlasti u prethodnom periodu, koji, kako je kazao, “nije bio na onom nivou koji su trebali da dobiju, što se odrazilo i na stanje u bolnici, ali i na sve segmente društva u ovoj opštini”.

„ Ono što je najznačajnije i najpotrebnije našim građanima je kvalitetna i efikasna zdravstvena zaštita i bolji uslovi u našim zdravstvenim ustanovama i za zaposlene i za građane kojima je potrebna zdravstvena usluga…

U pljevaljskoj bolnici evidentan je veliki nedostatak kadra, a ima potreba za osnaživanje određenih segmenata u okviru bolnice i u tom pravcu definitivno moramo sistemski razmišljati. Cilj nam je obezbjeđivanje boljih uslova za naše zdravstvene radnike i građane, kroz izgradnju nove bolnice i mi smo tome maksimalno posvećeni, poručio je Šćekić.

On je kazao da se zahvaljujući brzom angažmanu direktora bolnice došlo do projektnog zadatka i da su završnoj fazi pripreme za raspisivanje tendera za idejno rešenje, koji je usporen zbog sajber napada, ali će svakako biti brzo raspisan.

„ Kako bi sačuvali naše kadrove u Pljevljima, u planu je izgradnja stambenih jedinica za zdravstvene radnike, što je mnogo značajno u ovom momentu.

Vlada je nedavno dala saglasnost da se ustupi zemljište na korišćenje, upravo da Stambena zadruga Zdravstvo u saradnji sa opštinom da uđe u realizaciju tog projekta. Sve što je bilo do Vlade je završeno“, rekao je ministar, naglašavajući da je Vlada potpuno posvećena razvoju i unaređenju zdravstvenog sistema i poboljšanju zdravstvene zaštite za sve naše građane.

Direktor OB Pljevlja dr Saša Grbović kazao je da posjeta premijera Abazovića i ministra Šćekića pokazuje da Pljevlja i tamošnja opšta bolnica nisu u zapećku ove vlade, već da imaju njihovu punu podršku.

„ Ovdje prvenstveno mislim na podršku oko izgradnje novog objekta bolnice, koji će konačno omogućiti da građani sve potrebne zdravstvene usluge mogu dobiti u svom gradu. Nećemo više gledati mučne scene prevoza pacijenata na kolicima između odjeljenja, na minus 10 ili 20 ili od hitne pomoći do odjeljenja , jer ćemo konačno imati objekat za 21.vijek…

Istovremeno biće to motivacija i za kolege koji treba da dođu da rade ovdje, jer će znati da će da rade u novom, moderno opremljenom objektu i sa optimalnim brojem kolega. Nadamo se i podršci za izgradnju stambene zgrade za zdravstvene radnike jer će to biti veliki podsticaj za njihov ostanak u Pljevljima“, kazao je Grbović.

On je naveo da je u prethodnih godinu i po, od kad je,Šćekić bio na čelu Fonda i sada na mjestu ministra, kako je kazao, “u OB Pljevlja je uloženo oko pola miliona eura za opremu, u prvom redu nabavljen je novi 64-slajsni skener i novi rendgen aparat”.

Izvor: Cdm.me

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 4. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan rasterećen,…

1 sat ago

VATROSLAV Belan: Velikosrbi nikako da nauče- Crnu Goru niko nije predao, niti će se ona predati… (foto)

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan osvrnuo se na izjavu premijera Srbije Miloša Vučevića koji je…

3 sata ago

TAMARA Klikovac: Ćutanje institucija odskočna daska za Vranešove zamisli „srpskog sveta“… (foto)

Čelnik Pljevalja, očigleno, ima institucionalnu i podršku vlasti na državnom nivou s obzirom na to…

3 sata ago

Zbog teških riječi na račun CRNE GORE i CRNOGORACA: Hotel Podgorica OTKAZAO nastup JELENE Kraleuše… (foto)

Hotel Podgorica otkazao je nastup srpske pjevačice Jelene Karleuše zbog njenih izjava o Crnoj Gori i Crnogorcima.…

3 sata ago

IVAN Vujović: Šešeljevi učenici, vladaju u Srbiji i u Crnoj Gori, gdje im se “evropske” snage žive čuti ne smiju… (foto)

Ludilu, prema njegovim riječima, nema kraja iako je jasno da ono završava u porazu. Tragedija…

4 sata ago

Klanjana dženaza bh. heroini HALIDI Bojadži: Pripadnici AGRESORIH snaga, GRANATOM ubili joj dvojicu MALOLJETNIH SINOVA… (foto, video)

Klanjana je dženaza bh. heroini Halidi Bojadži, koja je preminula prije nekoliko dana u 73.…

5 sati ago

This website uses cookies.