IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POTRČKO DO ZADNJEG CVILI I KLEČI ZA GAZDOM: DRITAN u Beogradu sa Vučićem, povod „Vinska vizija– Otvorenog Balkana“… (foto, video)

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da je ,,Vinska vizija– Otvoreni Balkan“ jedan od prvih zajedničkih koraka u konkretizaciji ideja i strategije ,,Otvorenog Balkana“…

PODGORICA: Regija, Ekonomija, vijesti. utorak, 30. VIII, 09: 38… POTRČKO DO ZADNJEG CVILI I KLEČI ZA GAZDOM: DRITAN u Beogradu sa Vučićem, povod „Vinska vizija– Otvorenog Balkana“… (foto, video)

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović putuje 1. septembra u Beograd, gdje će na poziv organizatora učestvovati na Međunarodnom sajmu vina ,,Vinska vizija – Otvoreni Balkan“.

Sajam se organizuje pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije, u okviru inicijative ,,Otvoreni Balkan“, koja nema podršku crnogorskog parlamenta.

Sajmu će, kako je najavljeno, od lidera Zapadnog Balkana prisustvovati predsjednici Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama, kao i premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da je ,,Vinska vizija – Otvoreni Balkan“ jedan od prvih zajedničkih koraka u konkretizaciji ideja i strategije ,,Otvorenog Balkana“.

Vladi Dritana Avazovića je 19. avgusta izglasano nepovjerenje, a 48 poslanika koji su glasali za smjenu Vlade se protive bilo kakvim aktivnostima u okviru ,,Otvorenog Balkana“ uključujući najjaču parlamentarnu stranku DPS, ali i Demokrate Alekse Bečića.

Čitaj još:   BUDVA- Ulice se zabijelile, ali ne od snijega: Pao led veličine lješnika... (foto, video)

Potez Abazovića je suprotan političkoj praksi: nije uobičajeno da premijer Vlade u tehničkom mandatu povlači poteze koji Crnu Goru približavaju toj inicijativi.

– Najavljeno je da će manifestacija okupiti izlagače iz regiona, ali i iz cijelog svijeta. Sajam će biti održan od 1. do 4. septembra na Beogradskom sajmu. „Vinska vizija– Otvoreni Balkan“ jedan je od prvih zajedničkih koraka u konkretizaciji ideja i strategije „Otvorenog Balkana“…

Ova manifestacija je plod zajedničkog rada tri države i idealna prilika ne samo da se vinski putevi Balkana pozicioniraju na svjetskoj mapi vinskih tura, već i da se naše zemlje bolje i lakše utvrde na svjetskoj mapi atraktivnih turističkih destinacija– poručila je Matić.

Abazović je ovim bijednim potezom pokazao da će do zadnjeg dana svog tehničkog mandata da cvili za gazdom Aleksandrom Vučićem i da pokušava da po svaku cijenu, na kvarno, ispuni naloge koje je od njega dobio. Jedan od tih naloga je i guranje Crne Gore u velikodržavni projekat ”Otvoreni Balkan”, u kome bi naša država postala dio ”srpskog sveta”.

BONUS VIDEO: Draginja Vuksanović Stanković: Dritanov otac- Džo Abazović, uvijek se izjašnjavao kao CRNOGORAC!

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković od predsjednice Skupštine zatražila pokretanje... ''NEMA VREMENA ZA ČEKANJE''

IZVOR AKTUELNO.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more