IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRVOLOČNE PORUKE BRATA JOANIKIJA Mićovića: Ukrajinci duhovno bolesni, Rusija da ih očisti…

Moj stav je da podržavam rusku specijalnu operaciju za denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine— kazao je Milutin Mićović ruskoj informativnoj agenciji „Красная Весна” (rossaprimavera.ru).

Ovaj rođeni brat Joanikija (Jovana) Mićovića— a obojica su nesvršeni studenti Univerziteta u Beogradu— predstavljen je kao „filozof i pisac”, a od kvalifikacija još navode da je „čest gost u Rusiji, učesnik literarnih foruma”.

„U stvari, očigledno je da Ukrajina od samog početka, kada je postala ‘nezavisna’ država, nakon raspada SSSR- a, nije mogla biti istinski nezavisna”, veli Milutin Mićović.

„Na Balkanu su posvuda ekonomska recesija, devalvacija eura, blokada informacija, zabrana ruskih TV kanala. Takva je situacija u Crnoj Gori i drugim republikama bivše Jugoslavije, OSIM U SRBIJI. Sankcije su iste— kao što radi ostatak Evrope, tako su i balkanske republike, OSIM SRBIJE”.

Ali, „među ljudima— mogu reći za Crnu Goru— situacija je drugačija; narod je sačuvao uspomenu na Rusiju kao vodeću silu, poglavara slovenskih naroda, branioca Slovena i pravoslavne vjere”.

„Kod nas se većina naroda RADUJE uspjesima ruske specijalne vojne operacije”.

Mićović je objasnio da je „scenario napisan u Vašingtonu”, da „NATO emituje negativnu enegriju”, pa je „agesija Zapada koncentrisana u NATO-u”.

„I sve to pod plaštom demokratizacije i ljudskih prava, NATO je već vrlo jasno i brutalno pokazao svoje neljudsko lice. Svijet više nije jednopolaran, a agresiju i uništavanje država niko više ne može da doživljava kao humanitarnu misiju”.

Čitaj još:   PANIKA ZBOG PELENA: Evakuisani stanari cijele zgrade, pronađen UŽAS

Na drugoj strani je „Rusija koja u ovom okršaju u Ukrajini čuva svoje istorijsko pamćenje, vraća u svoj državni prostor krajeve koji su oduijvek bili ruski po duhu”.

Za Mićovića, koji po pravilima putinovske cenzure ne smije za klanicu u Ukrajini da upotrijebi riječ „rat”, agresija Rusije na Ukrajinu s desetinama hiljada pobijenih i ranjenih, milionima izbjeglih i unesrećenih, zapravo je ni manje ni više nego— „borba za čovjeka”.

„Rusija u sukobu u Ukrajini, čuva osnovne vrijednosti ne samo ruskoga naroda, ona jednostavno staje na stranu čovjeka, bori se za čovjeka!”

„To je u stvari ČIŠĆENJE UKRAJINSKOGA NARODA od duhovne bolesti kojom su ga zarazili fašistički ideolozi”, citira njegove krvoločne izjave „Красная Весна”.

„Kada je Rusija anektirala Krim (2014. god), bio sam u Moskvi”, pohvalio se.

„Ovđe, na Balkanu, a konkretno u Crnoj Gori, svjedoci smo iste strategije zapadnih centara moći, koji su prvo rastrgli Jugoslaviju i koji nastavljaju da siju neprijateljstvo po pojedinim republikama, bukvalno po istim matricama koje sada vidimo u Ukrajina”.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 24. maj 2020. godine

Slično je u martu o.g. kazao Joanikije Mićović: „Pa i Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina”.

izvor: gradskiportal.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more