IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VLADIMIR Joković: KONAČNO IZVINJENJE… Nijesam mislio da uvrijedim bilo koga ko nema ili ne može da ima djecu… (foto, video)

Potpredsjednik Vlade i lider SNP- a Vladimir Joković kazao je da svojom izjavom upućenom Demokratama da oni koji nemaju djecu ne mogu da vode državu, nije želio da uvrijedi građane koji žele, a ne mogu da imaju potomstvo. Poručio je da treba da se srame oni koji su izjavu zloupotrijebili ne birajući sredstva i povrijedili osjećanja onih koje su stavili u ovaj kontekst.

Joković je izvao burne reakcije javnosti izjavom da građani ne mogu glasati za nekoga ko nema svoju djecu.

“Ni kučeta, ni mačeta… Kakva odgovornost, prema kome? Pasoš u džep, mogu gdje god hoće da odu, a mi smo utemeljeni tu. Više ja i naš potpredsjednik Dragoslav Šćekić imamo djece nego čitav poslanički klub Demokrata”, kazao je Joković.

“Nijesam mislio da uvrijedim bilo koga ko nema ili ne može da ima djecu, a želio bi, već sam isključivo to rekao u političkom kontekstu da klub Demokrata nema političke zrelosti i odgovornosti, što su više puta pokazali u prethodnom periodu prema budućim generacijama, odnosno prema mladim ljudima koji treba da žive u našoj državi Crnoj Gori, odnosno prema mladim bračnim parovima, kojima se ovakvim ponašanjem i ugrožavanjem standarda onemogućava kreiranje uslova da se ostvare kao roditelji”, kazao je Joković.

Čitaj još:   NOVI PAZAR Tinejdžer koji obećava, Uroš viceprvak Srbije...

Istakao je da duboko saosjeća sa onima koji žele, a ne mogu da imaju djecu, jer takvih ima i u svojoj rodbini.

“Više puta sam pomagao brojnim porodicama i pojedincima upravo u cilju rješavanja ovog problema, ali to je moja lična stvar i ne bih sa tim da licitiram”, kazao je on.

Uputio je i izvinjenje.

“Izvinjavam se svim onim osobama koje žele ili su željele da imaju djecu ako sam ovom izjavom, koja je bila direktno usmjerena na nezrelo i neodgovorno ponašanje poslaničkog kluba Demokrata, povrijedio njihova osjećanja, a svakako ni najmanju namjeru nijesam imao. Neka se srame oni koji su izjavu zloupotrijebili da u svoje profiterske svrhe, ne birajući sredstva, povrijede osjećanja onih koje su stavili u ovaj kontekst”, zaključio je Joković.

BONUS VIDEO- VLADIMIR Joković: “Ne možete glasati za nekoga ko nema djecu. Ni kučeta, ni mačeta…”

izvor: RTVCG

Čitaj još:   "POGLED MU JE BIO ZALEĐEN, NIJE TREPTAO, GLEDAO JE U JEDNU TAČKU": Učenica otkrila majci, kako je izgledao ubica ''MONSTRUM'' tokom krvavog pira... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more