IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RUSIJA HUŠKA SRBIJU U RAT: Ovo treba zabraniti…

Iz mračnih dubina Kremlja izronio je skandalozan film, kojim Rusija nastavlja propagandni udar na Srbiju. Ruska TV kuća Raša tudej (Russia Today) emitovala je posebnu “dokumentarnu” emisiju u kojoj zagovara razbuktavanje ratnog požara na zapadnom Balkanu i huška Srbiju u oružani sukob.

Tokom emisije neprekidno se podvlači opasnost od izbijanja rata. Štaviše, on se konstantno najavljuje, za tri, šest mjeseci ili pak za narednu godinu.

Sagovornici tog “dokumentarca” su srpski ekstremisti, ali i ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko.

“Pucnjava na graničnom prelazu Brnjak, kao prije stotinu godina u Sarajevu, gotovo je dovela do globalne krize”, ističe RT na početku priloga govoreći o prošlomjesečnim barikadama kosovskih Srba na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak, nedaleko od Sjeverne Mitrovice.

Dio filma posvećen je i akciji “Oluja” sa akcentom na način na koji su Srbi protjerani iz Hrvatske. Emitovani su djelovi sa obilježavanja godišnjice ove akcije, kada su u Novom Sadu govorili predsjednik Vučić i patrijarh Porfirije.

Čitaj još:   DRITAN Abazović neće biti na Prajdu: Šetnja do pravednije i bolje Crne Gore... (foto, video)

U emisiji se takođe ređaju i izjave ekstremne desnice u Srbiji, poput predsjednika “Srpske desnice” Miše Vacića, kao i Damnjana Kneževića, osnivača paravojne formacije Narodne patrole.

Svi oni pozivaju na isto – da se situacija sa Kosovom “riješi kako je Rusija uradila s Krimom”. Čak se citira jedan od srpskih ekstremista koji poziva na nemilosrdne zločine na Kosovu.

“Nećemo ostaviti nijedno dijete, makar ono živjelo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, na Kosovu. Dužnost naše generacije je da osiguramo da niko ne bude ostavljen, niko zaboravljen”, samo je dio emitovane izjave.

izvor: Istraga.ba.

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more