IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZLATKO Vujović: Ako zaživi, nova vlada Crne Gore će biti prosrpska i proruska– pod kontrolom Vučića… (foto, video)

Treba biti oprezan i vidjeti da li će doći do formiranja vlade, s obzirom da se stim nije uspjelo ni nakon posljednjih izbora…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, subota, 03. IX… 00: 18…ZLATKO Vujović: Ako zaživi, nova vlada Crne Gore će biti prosrpska i proruska– pod kontrolom Vučića… (foto, video)

Današnjim potpisom, predstavnici Abazovića i Demokrata ulaze u otvorenu konfrontaciju sa Zapadnim partnerima, koji su jasno poručili da vladu u kojoj je DF neće smatrati partnerskom, smatra Vujović.

U Crnoj Gori je dogovorena nova parlamentarna većina.

Na inicijativu prosrpskog Demokratskog fronta, predstavnici stranaka koje su formirale parlamentarnu većinu nakon izbora 2020. potpisali su sporazum o izboru nove tehničke Vlade i rukovodstva Skupštine. U međuvremenu, iz Brisela poručuju da DF ne vide kao rješenje za proevropsku vladu.

Politički analitičar i profesor na Fakultetu političkih nauka u Podgorici Zlatko Vujović kaže da je postizanje ovakvog dogovora između nekadašnjih koalicionih partnera iznenađenje za crnogorsku javnost i da će, u slučaju da zaživi, nova većina biti “prosrpska i proruska vlada koju će kontrolisati predsjednik [Srbije] Vučić.”

Čitaj još:   ŽELJKO KOMŠIĆ, O PRIJETNJAMA Mile DODIKA: "Vodi nas u krvavi rat, puno je patriota koji..." (foto, video)

Naglašava da ipak treba biti oprezan i vidjeti da li će doći do formiranja vlade, s obzirom da se stim nije uspjelo ni nakon posljednjih izbora.

Potpisom predstavnika Dritana Abazovića i predstavnika Demokrata na današnji sporazum, oni ulaze u otvorenu konfrontaciju sa Zapadnim partnerima, koji su jasno poručili da vladu u kojoj je DF neće smatrati partnerskom, kaže ZLATKO Vujović.

BONUS VIDEO: ZLATKO Vujović: Ako zaživi, nova vlada Crne Gore će biti prosrpska i proruska – pod kontrolom Vučića

Izvor: Al Jazeera

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more