Crna Gora

CETINJE: Pokrenuta istraga zbog napada na ekipu Gradske TV- do incidenta ne bi došlo da monah nije bio drzak…

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju je formiralo predmet, povodom događaja koji se 5. septembra dogodio ispred Cetinjskog manastira, u kome je , prema pisanju portala Gradski.me, došlo do napada na novinarsku ekipu Gradske televizije, saznaje Radio Cetinje.

“Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju je povodom događaja koji se 5.9.2022. godine dogodio ispred Cetinjskog manastira, u kom je prema pisanju portala gradski.me došlo do napada na novinarsku ekipu Gradske televizije, formiralo predmet…

U toku je prikupljanje obavještenja od svih učesnika i očevidaca događaja, te preduzimanje drugih radnji i mjera u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti predmetnog događaja”, naveli su iz ODT Cetinje.

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve je juče napao ekipu Gradske televizije ispred Cetinjskog manastira. On je udario u kameru snimatelja te televizije, pokušavajući da spriječi snimanje, iako se ekipa nalazila ispred Manastira. Novinarka Danica Janković je imala dozvolu da uđe u Cetinjski manastir gdje je trebalo da dobije izjavu od sveštenog lica.

Na vratima Manastira je istaknut znak da je u porti zabranjeno snimanje bez dozvole, međutim cijeli incident, kako se moglo vidjeti na snimku, dogodio se na platou ispred Manastira kod ulaznih vrata. 

Na napad su reagovali Ministarstvo kulture i medija i esnafska udruženja – Institut za medije i Medijski savjet za samoregulaciju. Oni su oštro osudili napad sveštenog lica na medije.

Tako je Gradska televizija tokom jučerašnjeg dana bila meta dva odvojena napada, jer je i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović ponovo targetirao taj medij.

Novinarka i snimatelj, koji su na Cetinju snimali priču o godišnjici protesta povodom ustoličenja mitropolita Crkve Srbije Joanikija, čekali su da im iz Manastira obezbijede sagovornika, ali su tom prilikom doživjeli neprijatnost.

– Dok smo nas dvoje razgovarali, u Manastir je ušlo još jedno svešteno lice koje se prilično drsko ponijelo prema ekipi Gradske televizije…

Najprije je rekao meni da nijesmo dobrodošli u Manastir, a potom se zaputio prema kolegi koji je bio na stepeništu sa kojeg se ulazi u Manastir i od kojeg je tražio da isključi kameru, a u jednom trenutku je i udario u nju, što se vidi na snimcima– kazala je novinarka Gradske RTV Danica Janković.

Dodaje da su kolega snimatelj i ona odreagovali krajnje profesionalno.

– Naša ekipa željela je da ispoštuje svoju novinarsku dužnost i da čujemo šta o godišnjici od ustoličenja misle predstavnici crkve. Na kraju smo ostali bez planirane izjave, uz objašnjenje da treba da se obratimo Mitropoliji crnogorsko- primorskoj…

Do današnjeg incidenta, sigurna sam, ne bi došlo da jedan od monaha nije bio drzak prema kolegi i meni. To smo dužni da zabilježimo, jer napad na jednog novinara ili snimatelja – napad je na našu profesiju– rekla je Janković.

izvor: standard.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Bivši gospodar SAO Budva, godinama prolazi ispod radara… (foto, video)

Kako su godinama unazad funkcionisali nadležni organi i inspekcije najbolje govori primjer bivšeg predsjednika Opštine…

15 minuta ago

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

59 minuta ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

1 sat ago

RAZA SE NAŠLA NA METI DŽEPAROŠA: VIKALE SMO USRED BAŠČARŠIJE… (foto)

Spisateljica i influenserica Razija Čolaković bila je meta džeparoša dok je pozirala za fotografije na…

5 sati ago

ŠOKANTNA IZJAVA MILORADA DODIKA: “RS JE SPREMNA ISPLATITI FBIH  2 MILIJARDE I DATI POTOČARE DA SE RAZIĐEMO”… (foto, video)

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati…

5 sati ago

Elmedin Dino KONAKOVIĆ, poručio Aleksandru VUČIĆU: “Zaslužujete prezir, idemo u reviziju presude i naplatu ratne odštete” (foto, video)

“Pošto je Vučić ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne…

5 sati ago

This website uses cookies.