IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKI DAN ODLUKE: U Kolnu- BiH i Litvanija direktni obračun o putniku za osminu finala EUROBASKET… (foto, video)

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u direktnom okršaju s Litvanijom u Kolnu odlučuje o posljednjem putniku u osminu finala iz grupe B Euorbasketa 2022.

KELN: Svijet, Sport, vijesti- srijeda, 07. IX… 10: 18… VELIKI DAN ODLUKE: U Kolnu- BiH i Litvanija direktni obračun o putniku za osminu finala EUROBASKET… (foto, video)

Ko trijumfuje, iz Kelna ide za Berlin i nastavlja Eurobasket, a ko izgubi, pakuje kofere i ide kući. Računica je jasna, a kalkulacije tako jednostavne.

BiH uoči ove utakmice ima pobjedu više o Litvanije, ali bi se Litvanci eventualnom pobjedom izjednačili i prošli dalje zbog boljeg međusobnog skora.

Litvanija je nakon tri poraza, do prve pobjede na Eurobasketu došla protiv Mađarske rezultatom 87:64. Zmajevi su izgubili od Francuza 81:68.

Jonas Valanciunas prosječno postiže 19,8 poena, uz 10,5 skokova i najistaknutiji je Litvanac. Vrijedi svakako izdvojiti i Domantasa Sabonisa, još jednog centra, s prosjekom od 12 poena i 7,3 skokova.

Čitaj još:   PRVE SUMNJIVE DIPLOME U CRNOJ GORI OTKRIVENE U ZDRASTVU I POLICIJI: Prvo završili fakultet, pa srednju školu... (foto, video)

– Potrošnja je ogromna jer igramo svaki meč na 100 posto da bismo imali šansu da ih dobijemo. I sutra će biti nedostatak energije i to je jasno, ali ima druga stvar – govorio je poslije jučerašnje utakmice selektor BiH Adis Bećiragić.

– Svaki čovjek ima mentalnu snagu da svoj umor ostavi za prekosutra. To su riječi Bogdana Tanjevića. Odmor da odložimo za dan poslije. Bit će najvažnije koliko ćemo biti spremni fizički jer igramo protiv najbrže ekipe u grupi, ali potrudit ćemo se da budemo najbolji što možemo – nastavio je Bećiragić.

Odlučujuća utakmica u Kolnu igra se od 14.30 sati…

BONUS VIDEO: Navijači BiH u Kolnu

izvor iBalkan.net