IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRMI SIJEVA, NEVRIJEME SE SPREMA: Stiže naoblačenje koje će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu… (foto)

Donosimo prognozu za narednih nekoliko dana… u večernjim satima se očekuje jače naoblačenje koje će tokom noći na petak usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 08. IX… 10: 38… GRMI SIJEVA, NEVRIJEME SE SPREMA: Stiže naoblačenje koje će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu… (foto)

Poslijepodne slabi lokalni pljuskovi su moguću ponegdje na jugozapadu Bosne.U kasnim večernjim satima pljuskovi s grmljavinom se očekuje u Hercegovini, na jugozapadu i krajnjem sjeveru Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 20, a dnevna od 27 do 33°C.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. U večernjim satima se očekuje jače naoblačenje koje će tokom noći na petak usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu.

Jače grmljavinsko nevrijeme je izgledno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33 stepena Celzijusova.

U Sarajevu pretežno sunčano. Krajem dana se očekuje naoblačenje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 30 stepeni Celzijusovih.

Čitaj još:   JUTROS U HODNIKU COVID Ambulante OB “Studenica”: Samo je pao na pod i umro... (foto)

četvrtak, 08.09.2022. godine
Mirniji san, svježija noć i jutro, te umjerene temperature tokom dana, uslovljavaju relativno povoljnu biometeorološku prognozu. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba prije podne. Potom će se, pod uticajem nadolazeće promjene, opšta slika postepeno pogoršavati, izraženije u Hercegovini, Krajini i na sjeveru zemlje. Povećana naoblaka i nestabilne vremenske prilike, izraženije u poslijepodnevnim i večernjim satima, uzrokovaće lošije raspoloženje i jačanje tegoba kod osjetljivih osoba.

petak, 09.09.2022. godine
Promjenljivo vrijeme, praćeno padavinama, uslovljava nešto lošiju biometeorološku prognozu. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Temperaturni režim neće se osjetnije promijeniti i biće relativno ugodno, bez većih oscilacija tokom dana.

U subotu umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 19, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni.

Čitaj još:   MILOMIR MARIĆ DOŠAO NA RED: Odluka REM- a se neće dopasti Dodiku i Vučiću... (foto i video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more