IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAŠKO Konjević: Nije nam potrebna proruska marionetska vlast, pitajte DRITANA Abazovića zašto nije posjetio Prištinu…

Dobije li Crna Gora novu Vladu u kojoj će biti “stara” većina, biće to proruska vlast, poručio je ministar odbrane i vicepremijer odlazeće Vlade Raško Konjević za kosovski “Reporteri”.

Konjević, koji je bio u zvaničnoj posjeti Prištini, naglasio je kako je Crnoj Gori potrebna vlast koja će biti jasno proevropska.

– Povodom mogućnosti da novu Vladu formira “stara” većina, samo bih rekao da bismo u tom slučaju imali prorusku vlast u državi koja je punopravna članica NATO. Crnoj Gori nije potrebna ruska marionetska Vlada, već jasno proevropska Vlada, koja će tu orijentaciju dokazati konkretnim djelima  istakao je Konjević.

Na pitanje kosovskog medija zašto odlazeći premijer Dritan Abazović tokom svog mandata nije posjetio Prištinu, iako je bio u Beogradu dva puta, Konjević poručuje kako to pitanje treba postaviti njemu.

– Ne znam zašto je Abazović prioritet dao posjetama Beogradu i zašto ne vodi balansiranu politiku regionalne saradnje. Povodom toga, ali i eventualnog datuma njegove posjete, morate pitati njega – rekao je Konjević.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Dan kad je otišo Hase... (foto, video)

Ocijenio je i kako je Abazović favorizovao odnose sa SPC.

– Nije mi drago što Crna Gora nije iskoristila priliku da ubrza proces evropskih integracija, ali ni to što je Abazović prioritet dao odnosima sa SPC, a sve na štetu Crne Gore – naglasio je on.

Konjević je poručio i kako je, nakon 14 godina veoma dobrih bilateralnih odnosa Crne Gore i Kosova, uslijedio dvogodišnji period tokom kojeg je došlo do “prekida” međusobnih posjeta rukovodstva izvršne vlasti.

– Nadam se da će moja posjeta, u kojoj sam u svojstvu vicepremijera, biti dodatni podsticaj zvaničnicima na koji način da povedu više računa o planiranju aktivnosti i posjeta- kazao je Konjević.

Izvor: Reporteri/Portal Analitika

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more