IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIJAZ SKENDERAGIĆ PRIJATNO IZNENAĐEN U NEVOLJI KOD SPLITA: Živjeli dobri ljudi! (foto)

Nijaz Skenderagić, potpredsjednik SABNOR- a BiH, doživio je nesvakidašnju situaciju kada mu je ispuhala guma na autoputu kod Splita.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti- ponedeljak, 11. IX… 00: 28… NIJAZ SKENDERAGIĆ PRIJATNO IZNENAĐEN U NEVOLJI KOD SPLITA: Živjeli dobri ljudi! (foto)

NIJAZ Skenderagić je svoju priču objavio na Facebooku:

Kakav je peh kad vam na autoputu, pa još u subotu popodne ispuše guma na autu, a najbliži vulkanizer 70 km daleko. Uspijevam nekako na pomoćnoj rezervnoj dogurati do Splita i u potragu za vulkanizerom.

Ali, ljudi otvaraju tek u ponedeljak, a treba nastaviti voziti dalje. Nekim slučajem naiđem na vulkanizersku radnju Auto kuka doo, Lovrinečka 35. Pitam, kakve su šanse da mi se zakrpi guma da ne čekam ponedeljak?

Iz kuće izlazi mlad, krupan čovjek (potruditi se da mu saznam i ime) nasmijan, tek se istuširao kaže, uzima gumu, zakrpi je, postavi na auto. Pita odakle sam?

Čitaj još:   KAKAV Sumrak šampiona: Galata POMETANA od Ahisara...

Iz Sarajeva velim. Sarajevo je lijep grad, kaže. Tražim da platim, a on kaže sretan put! Neće ni da čuje.

Po ko zna koji put se potvrđuje istina da postoje jedino dobri i loši ljudi.

A ovaj mladi čovjek, majstor, je jedan od onih koji daju nadu dobrim ljudima na ovim lijepim prostorima balkanskim, da ćemo se oduprijeti zlu koje pojedini političari na ovim prostorima bljuju skoro 30-ak godina.

Živjeli dobri ljudi– poručio je Nijaz Skenderagić.

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more