IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠEKI Radončić: DRITAN predstavlja opasnost po slobodne i antirežimske novinare u Crnoj Gori… (foto, video)

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović predstavja opasnost ne samo po državu Crnu Goru nego po slobodne i antirežimske novinare u Crnoj Gori, kazao je novinar i publicista Šeki Radončić gostujući u emisiji “Aritmija” na Gradskoj TV.

Za sve napade na novinare od strane Abazovića, dodaje, postoji pozadina.

“Abazović služi kao metla medijskom koncernu ‘Vijesti’, jer pokušava da iskompromituje i kriminalizuje slobodne i nazavisne crnogorske medije, kako bi uništio konkurenciju ‘Vijestima’ i kako bi opet doveo do toga da oni imaju medijski monopol u Crnoj Gori, koji sada nemaju, zahvaljujući Gradskoj TV, M portalu i drugim portalima”, ističe Radončić.

Naglasio je da Abazović ima isti manir kao što je radio prije njega Vojislav Šešelj, kada je riječ o diskriminisanju novinara.

“Prvo pljune na novinare, pa na svoju pljuvačku zalijepi etiketu– da je izdajnik, da radi za klanove. Dakle, Abazović ništa novo ne pokazuje u Crnoj Gori, već je karikatura Šešelja i Miloševića jer on, takav kakav je, nije im ni sličan u smislu neke težine”, pojašnjava Radončić.

Međutim, dodaje, Abazović šalje jako opasnu poruku.

“Šalje poruku javnosti, svom članstvu, radikalima, kao i kriminalnim klanovima sa kojima je povezan, a to smo vidjeli po SKY aplikacijama, ali i nervnim bolesnicima kojih ima u Crnoj Gori. Kada napravi od vas metu, samo je pitanje dana kada će neko od njih fizički da krene na slobodne novinare, a ovog puta govorimo o Gradskoj TV”, kazao je Radončić.

Ističe da novinari trebaju biti solidarni, te da se moraju ponašati tako da je napad na jednog zapravo napad na sve novinare.

Čitaj još:   DANAS Osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik umro od korone virusa... (foto)

“Kada neko napadne novinara bilo kojeg medija, onda svi moraju da ustanu sa oružjem koje jedino imaju– pisanjem, televizijskim prilozima, razgovorima, pritiskom na tužilaštvo, na institucije sistema. Ako to izostane, kao što nažalost ovdje izostaje, onda printani mediji treba da objave crne stranice. Novinari su ti koji moraju da pokrenu javnost da se ne može od novinara praviti ‘glineni golub'”, napominje Radončić.

Nevladine organizacije, osim jedne ili dvije, podsjeća Radončić, ni jedan glas nijesu digli protiv strašnog lova na nezavisne novinare u našoj zemlji.

“Ambasade se jesu ograsile, ali tu nema inteziteta. Bivša novinarka “Vijesti“ Olivera Lakić dobila je od Amerikanaca nagradu ‘Dvadeset najvažnijih žena svijeta’, zato što je neko pucao u njenu nogu. Iako su ona i njen tadašnji glavni urednik prijavili mene da ja znam ko je to uradio, zbog čega sam davao izjave u Tužilaštvu, ja nisam imao veze sa tim. Ona zna i sad se ispostavilo da je tako. Znači, značajno je što su se neke od ambasada oglasile, međutim, to oglašavanje treba da bude mnogo konkretnije i direktnije”, navodi Radončić.

Ako Abazović na predstojećem skupu u Vašingtonu posvećenom slobodi medija, bude govorio o tome kako treba šikanirati medije, onda im je on, ističe Radončić, pravi sagovornik.

“No, bojim se da nije riječ o tome. Abazovićev odlazak na taj skup je stvar lobiranja, koji plaćaju građani Crne Gore, da se crnogorski premijer u tehničkom mandatu pojavi na toj predstavi, da se taj performans održi i da Abazović zahvaljujući tome sve zločine koje pravi prema crnogorskim medijima i slobodnim novinarima pokrije zavjesom učestvovanja na tom performansu”, pojašnjava Radončić.

Čitaj još:   LJETNJIH TEMPERATURA NI NA MAPI: Ide tura pljuskova, kada će prestati da pada... (foto i video)

Kroz objave M portala, gdje se jasno vidi da je Abazović do lakata u vezi sa kriminalnim grupama građani Crne Gore, poručuje Radončić, mogu vidjeti ko je premijer u tehničkom mandatu, njegovo pravo lice i ko nam govori o poštenju.

BONUS VIDEO: Šeki Radončić: Dritan Abazović je crnogorski Milorad Dodik i džepni Aleksandar Vučić

izvor.gradskiportal.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more