IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Mandić: O Lekiću se raspravljalo kao mandataru: “NISAM REGISTROVAO NIKOGA KO BI BIO PROTIV TOGA”

“Imamo dogovor za program Vlade, vezano za druge funkcije, posebno za izbor skupštinskog rukovodstva. To su sve teme koje želimo brzo da riješimo”

Predsjednik Nove srpske demokratija (Nova) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, kazao je da su koalicije koje su pobijedile 2020. godine na izborima danas napravile veliki iskorak u pravcu dogovora o formiranju nove vlasti.

“Imamo visok stepen saglasnosti za mandatara. Večeras nastavljamo razgovore. Ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno. O Miodragu Lekiću (lideru Demosa) se raspravljalo kao mandataru, imamo visok nivo saglasnosti i nisam registrovao nikoga ko bi bio protiv toga.

Imamo dogovor za program Vlade, vezano za druge funkcije, posebno za izbor skupštinskog rukovodstva. To su sve teme koje želimo brzo da riješimo… Poslali smo već dovoljno jaku poruku i s potpisima 41 poslanika. Idemo u dobrom pravcu, očekujem dobre vijesti”, rekao je Mandić na konferenciji za novinare nakon sastanka u Skupštini.

Čitaj još:   Interparlamentarna skupština pravoslavlja čestitla, ANDRIJI Mandiću... (foto)

Partije bivše parlamentarne većine sastale su se danas, na posljednjem zajedničkom sastanku njihovih predstavnika, kako bi pukušale da dođu do kompromisa o izboru nove vlade i rukovodstva parlamenta.

izvor: vijesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more