IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nastavljaju se pregovori stare parlamentarne većine: DRITAN i Bečić ne prisustvuju…

Pregovori stare parlamentarne većine o formiranju vlade nastavljaju se u Skupštini Crne Gore.

Ovoga puta sastanku neće prisustvovati lideri GP URA i Demokrata Dritan Abazović i Aleksa Bečić.

Sastanku prisustvuju Andrija Mandić, Vladimir Joković, Zoran Mikić, Miloš Konatar, Miodrag Lekić, Marko Milačić, Dragan Krapović, Danilo Šaranović i Zdenka Popović.

Nakon prvog dijela petog sastanka predstavnici nekadašnje parlamentarne većine usaglasili su da bi mandatar za sastav nove vlade mogao biti predsjednik Demosa Miodrag Lekić.

Predstavnici Demokratskog fronta, GP URA i Demokrata pokušaće da postignu dogovor, nakon što u tome nisu uspjeli sinoć, nakon, kako se moglo čuti, niza zahtjeva Dritana Abazovića sa kojim se dobar dio konstituenata 42. vlade nije usaglasio.

Podsjećamo, Abazović je pristao da se, u korist Miodraga Lekića, odrekne premijerskog mjesta, ali Ura i SNP sada traže kontrolni paket ministarstava u novoj izvršnoj vlasti i punu kontrolu nad sektorom bezbjednosti – Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom odbrane.

Čitaj još:   Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje medicinske sestre Samire koja ima tumore na jetri operisana u Istanbulu, za liječenje potrebno 18.500 eura... (foto)

I DF i GP Ura odustali su od insistiranja na premijerskom mjestu. Prethodno je DF tražio da novi mandatar bude jedan od lidera tog saveza Andrija Mandić, ali su povukli taj prijedlog kako bi se postigao dogovor. Sa druge strane, Ura je do posljednjeg sastanka insistirala na tome da premijer ostane Dritan Abazović.

Abazović je i sam, dan prije, ustvrdio kako je spreman da se povuče samo ukoliko se nađe kandidat koji će se, „jednako odlučno kao on“, suprotstaviti organizovanom kriminalu i korupciji. Ta osoba, prema mišljenju Abazovića, mogla bi da bude jedino direktorica MANS- a Vanja Ćalović-Marković.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more