IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IDU PROMJENE- SNIJEG BI MOGAO DA VAS IZNENADI: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Padavine se najprije očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima, očekuju se obilniji pljuskovi, usljed čega je moguća i pojava bujica i urbanih poplava…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, petak, 16. IX… 09: 07… IDU PROMJENE- SNIJEG BI MOGAO DA VAS IZNENADI: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom

Padavine se najprije očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima. U Hercegovini se očekuju obilniji pljuskovi, usljed čega je moguća i pojava bujica i urbanih poplava.

Vjetar umjeren, na momente i pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

petak, 16.09.2022. godine
Uz nepovoljne biometeorološke prilike uzrokovane pogoršanjem praćenim naoblakom, padavinama, izraženijim u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, većina populacije biće lošijeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati. Opšta slika će biti lošija u Hercegovini i Krajini. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni.

Čitaj još:   SARAJEVO: Reisu- l- ulema IZ u BiH Kavazović,"neka nam Bajram vrati vjeru i nadu u bolje sutra..."

U subotu se očekuje oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima. U večernjim satima, padom temperature, u višim područjima moguće je i provijavanje slabog snijega.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20, na jugu zemlje do 25 stepeni.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno prije podne uz prolaznu kišu u jutarnjim satima. Na vrhovima planinama može padati snijeg. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena.

U ponedjeljak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne s kišom u Krajini, a tokom dana i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24 stepena…

izvor iBalkan.net

Čitaj još:   ZABIJELIT ĆE SE I U KOTLINAMA I U NIŽIM PREDJELIMA: Vrijeme koje očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)
VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more