IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAŠA Gorska vila Marija Vuković: Graciozna i emotivna šampionka koja brani boje Crne Gore… (foto, video)

Marija Vuković se našla na listi Svi za naš GRAD– dr Ivan Vuković. Cijela nacija bila je uz male ekrane kada je Marija Vuković nastupila na Olimpijskim igrama u Tokiju prošle godine i predstavljala Crnu Goru…

PODGORICA: Crna Gora, Sport, vijesti, petak, 16. IX… 10: 07… NAŠA Gorska vila Marija Vuković: Graciozna i emotivna šampionka koja brani boje Crne Gore… (foto, video)

Marija Vuković je, imala je privilegiju da prvi put u istoriji je Crna Gora je bila na Olimpijadi imala svog predstavnika u atletici, u skoku uvis, i to u finalu.

Sportska, ali i javnost koja i ne prati toliko sport, zavoljela je milu, emotivnu Mariju koja svim srcem nastupa za Crnu Goru, i koja je državi posljednjih godina priredila mnogo radosnih trenutaka. Sve je krunisala na Evropskom prvenstvu u atletici u Minhenu u avgustu, gdje je ove godine osvojila srebrno odličje, preskočivši ljestvicu postavljenu na 1,95m.

Ovo je najveći atletski uspjeh u istoriji Crne Gore. Kakva je zapravo Marija, najbolje govori njeno emotivno obraćanje nakon povratka sa evropskog prvenstva.

“Ja sam svoj život posvetila atletici i skoku uvis. Koliko god smorim ljude svojim plakanjem, nekom knedlom u grlu, ovaj sport je surov…

Čitaj još:   PREDMET "MEMIĆ": SIPA pretresa prostorije Hitne pomoći KS... (foto)

Medalja je velika nagrada za koju se svi borimo, ali dobiti doživotnu penziju i priznanje od države je nešto veliko za mene i moju porodicu. Zahvalna sam što nisam odustala i što Atletski savez nije odustao od mene, što država nije odustala od mene…

Ova nagrada je veliko olakšanje za mene i porodicu sjutra kada završim da se bavim ovim poslom”, kazala je Marija.

Uspjeh najsjajnije Marije prepoznale su i gradske vlasti, pa je tako gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, nakon što je urpiličio prijem za Mariju, naglasio da ovakva sportska dostignića moraju imati podršku svih ljudi u sistemu i najavio da će Glavni grad preuzeti obavezu izgradnje prve faze Atletskog stadiona u Podgorici.

Nakon istorijskog uspjeha, za Mariju su prijem upriličili i premijer Dritan Abazović i ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.

U čast uspjeha, Marija je od od mitropolita crnogorsko – primorskog Joanikija na dar dobila ikonu Svetog Vasilija Ostroškog. Marija je lani od Udruženja sportskih novinara proglašena sportsistom godine.

Marija Vuković je rođena u Kninu 21. januara 1992. (M.D.)

Čitaj još:   ELZAN BIBIĆ-VOLIO SAM FUDBAL ALI U ATLETIKU SAM SE ZALJUBIO

BONUS VIUDEO: MARIJA VUKOVIĆ ZA RTNK: SREBRNA MEDALJA ZLATNOG SJAJA

izvor CdM.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more