IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI POKUŠAJ: Počeo sastanak stare parlamentarne većine, ali bez URE- odbili da potpišu prijedlog da Lekić bude MANDATAR…

Sastanku danas ne prisustvuju predstavnici Ure.

Podsjetimo, juče su pregovori, uz pauzu, vođeni iz dva navrata, a dogovor nije postignut.

U međuvremenu, na sinoćnjoj press konferenciji, odlazeći premijer Dritan Abazović kazao je kako “ne vidi potrebu da pregovarački tim URE više ide na sastanke”.

Rok za prijedlog mandatara ističe u ponedjeljak.

Ni nakon održanog šestog sastanka, „stara“ parlamentarna većina nije uspjela da se dogovori oko strukture buduće izvršne vlasti. Iako su se, dan prije, načelno usaglasili da bi mandatar za sastav izvršne vlasti mogao biti lider Demosa Miodrag Lekić, nekadašnji partneri nijesu uspjeli da „podijele“ resorna ministarstva, ali ni da obezbijede potpise 41 poslanika kojima se traži od predsjednika države da lider Demosa pokuša da sastavi 44. vladu.

Izvor Pobjede, koji je prisustvovao sastanku, kazao je da je Ura odbila da potpiše prijedlog pod izgovorom da traže dogovor da zadrže ključna mjesta u vladi i da sa SNP-om imaju većinu ministarstava.

Čitaj još:   LOVCI POBJEGLI OD STRAHA Bili u mračnom hodniku, ovo će pamtiti do kraja života (video)

– Predstavnici Građanskog pokreta Ura zahtijevali su da njima i Socijalističkoj narodnoj partiji pripadne većina ministarstava u vladi i sektor bezbjednosti. Kako to nije prihvaćeno, Ura je odbila da potpiše prijedlog da Lekić bude novi mandatar koji bi „stara“ većina uputila predsjedniku države Milu Đukanoviću– rekao je izvor Pobjede.

Tu informaciju je potvrdio i lider Prave Crne Gore Marko Milačić koji se jedini novinarima obratio odmah nakon drugog sastanka.

– Ni danas nijesmo dobili saglasnost Ure da damo potpise da Lekić bude mandatar. Nadam se da ćemo to imati u petak kako bi sa tim potpisima išli kod Đukanovića – rekao je Milačić.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more