IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SDP i SD za vanredne izbore- Ibrahimović: Konstituisati većinu bez njihovog održavanja (foto + video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović održao je danas konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih partija o mandataru za sastav nove vlade.

Konsultacije sa predstavnicima SDP- a su završene, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Kod Đukanovića su bili Raško Konjević i Borislav Banović.

“Predstavnici SDP-a prenijeli su predsjedniku države stav da je rješenje aktuelne političke situacije, nakon pada 43. Vlade koji je uslijedio zbog odustajanja od evropskih i reformskih prioriteta, organizacija vanrednih parlamentarnih izbora.

S tim u vezi je neophodno, odmah po isteku ustavnih rokova za izbor mandatara, pokrenuti proceduru koja će omogućiti održavanje novih parlamentarnih izbora.

Socijaldemokratska partija je sigurna da će ti izbori dovesti do formiranja stabilne i snažne evropske većine čiji će prioritet biti uspostavljanje jakih institucija, vraćanje evropskom putu, odlučna borba protiv kriminala i korupcije i ekonomski oporavak Crne Gore”, saopšteno je iz SDP-a nakon sastanka.

Završene su i konsultacije sa Socijaldemokratama.

Na sastanku su bili potpredsjednik stranke i poslanik Boris Mugoša i generalni sekretar SD-a Miloš Čelanović.

Mugoša je nakon sastanka novinarima kazao da se čini da je korektno da se vrati mandat građanima i da dobijemo istinsku evropsku vladu, te da, kako kaže, politički cirkus treba da se završi.

Poručio je da se nalazimo u ozbiljnoj političkoj, institucionalnoj i socioekonomskoj krizi koja se može riješiti jedino vanrednim parlamentarnim izborima.

Čitaj još:   STIŽE NAM PRVI SNIJEG UZ PAD TEMPERATURE, PRED NAMA JE HLADNA NEDELJA... (foto)

“Vratimo mandat građanima. Nakon izbora možemo da dobijemo stabilnu, funkcionalnu, istinsku proevropsku vladu koja će biti sposobna sa suštinski sprovede reforme na putu EU i da bude pouzdan partner svim vladama ostalih zemalja članica NATO”, poručio je on.

Završene su konsultacije i sa Bošnjačkom strankom.

Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović nakon sastanka kod predsjednika države kazao je da su imali veoma konstruktivan razgovor, te da je ta stranka spremna za izbore, ali dodao da bi volio da se konstituiše većina bez izbora.

On je sve stranke koje dijele evropske vrijednosti pozvao na dijalog.

“Ohrabreni smo. Zajednički zaključak je da se što prije mora naći većina, predložiti mandatar i početi sa rješavanjem problema”, poručio je on.

On je istakao da ima još vremena za dogovor.

“Crnoj Gori je potrebna većina proevropska većina”, poručio je Ibrahimović.

Večeras su kod njega bili predstavnici dvije albanske nacionalne stranke – Albanske alternative i Force.

Sa Đukanovićem su tim povodom razgovarali Nik Đeljošaj Genci Nimanbegu.

Za sada nije bilo izjava nakon obavljenih konsultacija.

Kako je saopšteno ranije iz Kabineta predsjednika, za danas je bio upućen poziv za konsultacije i čelnicima Građanskog pokreta URA i Socijalističke narodne partije, ali su iz tih stranaka najavili da neće prisustvovati.

Čitaj još:   HITNO UPOZORENJE BJEŽITE SA ULICA: Gotovo da nije viđen ovakav gradonosni oblak, stiže iz Hrvatske u BiH i Srbiju u naredna dva sata...

Đukanović je juče o mandataru za sastav nove vlade razgovarao sa predstavnicima Demokratske partije socijalista, a na konsultacije nijesu došli čelnici Demokratskog fronta i Demokrata.

izvor: Kolektiv.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more