IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVO GRMI, SIJEVA, OLUJA SE SPREMA: Upozorenje na kišu sa grmljavinom, večeras moguć snijeg… (foto)

Upozorenje na bujične poplave, a bit će i snijega… oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 17. IX… 09: 07… EVO GRMI, SIJEVA, OLUJA SE SPREMA: Upozorenje na kišu sa grmljavinom, večeras moguć snijeg… (foto)

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavti oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Intenzivnije padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, usljed čega je moguća i pojava bujica i urbanih poplava.

U večernjim satima, padom temperature, u višim područjima moguće je i provijavanje slabog snijega.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever i na momente može biti i pojačan.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20, na jugu zemlje do 25 stupnjeva. Poslije podne i krajem dana, meteorolozi najavljuju osjetni pad temperature.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni, navodi se u dnevnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Čitaj još:   NEMA S KIM NIJE BILA, PIJE LITAR VINJAKA DNEVNO: "Brak na neviđeno"- NAJLUĐI video koji šokira! (foto i video)

U nedjelju pretežno oblačno prijepodne uz prolaznu kišu u jutarnjim satima. Na vrhovima planinama može padati snijeg. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana i sunčanije. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, a dnevna između 12 i 23 stepena.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne sa kišom u Krajini, a tokom dana i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura zraka između 6 i 11, a dnevna između 15 i 24 stepena.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom ponegdje u južnim i sjevernim područjima. Jutarnja temperatura zraka između 6 i 11, a dnevna između 15 i 24 stepena C…

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more