IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAGEDIJA U HERCEGOVINI: ELDIN Jamaković (20), Preselio na Ahiret od povreda u nesreći kod JABLANICE

Od posljedica saobraćajne nesreće koja se dogodila u 16.20 sati na dijelu magistralnog puta M-17 u Donjoj Jablanici podlegla je i druga osoba, potvrđeno je za portal “Avaza”.

Nakon Eldina Jamakovića (20) iz Jablanice, čija smrt je konstatovana neposredno nakon nesreće u Domu Zdravlja Jablanica, preminula je i 18- ogodišnja djevojka Irna P. u Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Nesretna djevojka je bila saputnica već ranije preminulog 20- godišnjaka koji je upravljao automobilom Škoda Octavia, a koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima podletio pod teretno motorno vozilo Mercedes za čijim volanom je bio S. M. (45) iz Srebrenika.

Djevojka je kolima Hitne pomoći Doma zdravlja Jablanica prevezena u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, gdje se pokušala ukazati pomoć, ali djevojka nažalost nije preživjela uprkos naporima ljekara.

Kako nam je kazano iz MUP-a Hercegovačko-neretvanski kantona, do nesreće je došlo u 16:15, kad su se sudarili teretno motorno vozilo i putničko vozilo.

“U putničkom vozilu nalazile su se dvije osobe koje su zadobile teške tjelesne povrede. Od posljedica povreda jedna osoba je nažalost preminula. Druga osoba je sa teškim povredama u Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar”, rečeno je za Klix.ba iz MUP-a HNK.

Čitaj još:   VELIKA ZAPLJENA KOKAINA: Pronađeno skoro 5 tona, uhapšeno 34 ljudi- Među njima i DJEVOJČICA... (14)

Policijski službenici su uradili uviđaj, a sa slučajem je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva HNK u Mostaru.

Više detalja bit će poznato nakon provođenja zakonom propisanih istražnih radnji u cilju rasvjetljavanja slučaja i okolnosti pod kojim se nesreća dogodila.

Podsjetimo, saobraćajna nesreća se dogodila danas u 16:15 sati u krivini blizu ugostiteljskog objekata “Kod Gojka”, kada je putničko vozilo Škoda Octavia u kojem su bili mladić i djevojka, pod još neutvrđenim okolnostima, prešlo na suprotnu traku i podletjelo pod cisternu koja je išla iz pravca Mostara.

Pretpostavlja se kako su nesretni mladić i djevojka išli u pravcu Mostara, da su se ispred spomenutog objekta uključivali u saobraćaj, kad su podletjeli pod cisternu kojom je upravljao 45-godišnji S.M iz Srebrenika.

Inače, je riječ o krivini koja je jako opasna i neprilagođena brzina vožnje posebno u vrijeme kiše koja je padala i u vrijeme nesreće, dovodi do kobnih posljedica.

Policijski službenici su uradili uviđaj na mjestu nesreće, a više detalja bit će poznato nakon što se završe sve zakonom predviđene radnje u cilju rasvjetljavanja slučaja i okolnosti pod kojim se nesreća dogodila.

izvor: haberhana.com

Čitaj još:   SARAJEVO: Zna se identitet policajca, koji je dilerima odavao službene tajne...
SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more