IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Da li SDT postaje servis Dritana Abazovića?

Transkripti koje objavljuje M portal imaju jasnu vezu nekih političara, uključujući i Dritana Abazovića sa škaljarskim klanom kazala je urednica tog medija Danica Nikolić, u emisiji “Hej, Sloveni” na Gradskoj. Dodaje kako je frustrirajuća činjenica da, uprkos tim informacijama koje se prezentuju javnosti, Specijalno državno tužilaštvo ostaje nijemo.

Navodne veze škaljarskog kriminalnog klana sa određenim političarima u našoj zemlji u fokusu su javnosti.

Urednica portala koji je objavio brojne transkripte tih veza pita zašto specijalno državno tužilaštvo ćuti o tome i zašto imaju loš odnos prema javnosti koja traži odgovore na brojna pitanja. Vjeruje da ćemo neke od njih čuti na skorom kontrolnom saslušanju specijalnog državnog tužioca pred članovima nadležnog skupštinskog Odbora.

“Prošli put je bilo otkazano saslušanje zbog njegove bolesti: sledeći put ćemo vidjeti da li će se zaista pojaviti i da li ćemo dobiti neke konkretne odgovore na tom skupštinskom odboru i povodom ovog slučaja i generalno povodom čitavog odnosa Specijalnog državnog tužilaštva. Rekli su poslanici opozicije da će insistirati da ta sjednica bude otvorena za javnost”, kazala je Nikolić.

Podsjeća da je nedavno Više državno tužilaštvo pokrenulo izviđaj u slučaju navodne nabavke 100 kalašnjikova za crkvu Srbije.

Čitaj još:   DOBIO UTAKMICU ŽIVOTA: Turska ima lijek za koronu zlata vrijedan... (foto)

“Naravno, ne znamo šta se dešava. Pustimo da vidimo šta će se desiti i moja je pretpostavka, a i imam neke informacije iz Tužilaštva koje me navode da to mislim, još neki od ovih transkripata postoje u drugim slučajevima koji se vode protiv pripadnika škaljarskog klana i ljudi koji su sa njima saradjivali”, objašnjava Nikolić.

Na pitanje voditelja emisije da li Specijalno državno tužilaštvo postaje servis za skretanje pažnje javnosti nad nekim političkim potezima i izjavama odlazećeg premijera Abazovića, novinar i urednik Antene M Darko Šuković je kazao kako se nekoliko puta desilo da na određenu političku turbulenciju uslijedi potez specijalnog tužilaštva.

“Zaista je teško vjerovati u koncidenciju, ali nisam sklon da presuđujem ako nemam dovoljno dokaza, makar u krupnim stvarima. Ovo jeste krupna stvar. Ja ni o kom nisam čuo toliko oprečnih informacija, ali onako dijametralnih, dramatično oprečnih kao o gospodinu Novoviću”, kazao je Šuković.

Dodaje da ima osnova za sumnju vezano za njegove poteze.

“U svakom slučaju ovo mogu da kažem i imam pravo na tu vrstu utiska, da zapire mojoj spoznaji i mom razumijevanju mnogo poteza koje su povukli do sad i još više onih koji nijesu povukli”, istakao je Šuković.

Čitaj još:   Zirojević i Filipović: Vlada DRITANA Abazovića i Jokovića na štetu Crne Gore...

Urednica M portala zaključuje da SDT postaje servis Dritana Abazovića te da u narednom periodu očekuje hapšenja određenih osoba sa ciljem diskreditacije političkih protivnika premijera u tehničkom mandatu.

izvor: standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more