IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL U NIKŠIĆU: POP Backović sjedio tokom intoniranja himne… (foto)

Svečana sjednica Skupštine opštine Nikšić održana je u Nikšićkom pozorištu povodom 18. septembra, Dana oslobođenja.

Sjednica je počela intoniranjem državne himne, na koju nije ustao pop Crkve Srbije Mijajlo Backović, koji je sjedio u prvom redu pored predsjednika Opštine Nikšić Marka.

Takođe, Kovacević je obraćanje na svečanoj sjednici SO Niksić, pozdravljajući goste i zvanice, započeo riječima: “Časni oci Srpske pravoslavne crkve, poštovani predstavnici Vlade Crne Gore, cijenjeni ministi i drugi funkcioneri Vlade…”

– Od najstarijih vremena ovaj prostor je bio prepoznat po borbi za slobodu i zato i u najtežim vremenima nikada ljudi ovog kraja nijesu gubili nadu u krajnju pobjedu i oslobođenje – rekao je, između ostalog, Kovačević.

Iako je poslijeratni period promijenio politički sistem u zemlji, Kovačević ističe da su ipak su osnove napretka ostale isti – “život u zajedničkoj državi i širem prostoru koji je mogao da garantuje napredak svakoj zdravoj sredini koja prezire skučenost”.

– Zato je u takvom ambijentu Nikšić postao veći od samog sebe i bio simbol prosperiteta u privrednom i kulturnom smislu. Kada je proces počeo da ide u kontra smjenu, vidjeli smo da je to značilo i degradaciju Nikšića. Zato je bilo neophodno vratiti mu dug starih Trebeješana, junačkih hercegovačkih i crnogorskih plemena da bi ga on opet poveo naprijed – naveo je Kovačević.

Čitaj još:   NIKŠIĆ: Kovačević, negator GENOCIDA fotografijom želi prikriti PROŠLOST...

Kovacević je nabrojao brojne infrastrukturne projekte koje opština planira da realizuje. Saopštio je da su dolazak najavili veliki inostrani investitori, kao što su ruski proizvodjač vodke, džina i likera koji je najavio otvaranje novih 300 radnih mjesta, ali i BIG Fashion.

On je saopštio i podatke Monstatu koji pokazuju da je od juna prošle godine do juna ove zaposleno 3.000 ljudi. Snažan impuls, kako je rekao, dala je EPCG, osnivanjem firme Somar, kao i projekti lokalne uprave.

– Trenutno na računu lokalne uprave ima nekolko pita više novca nego kad smo preuzeli upravljanje – kazao je, između ostalog, Kovačević.

Svečanoj sjednici prisustvovali su potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu Vladimir Joković, ministar prosvjete Miomir Vojinović, funkcioneri DF-a i Demokrata, predsjednik Opštine Budva Milo Božović…

Marković pozvala nadležne da reaguju

Predsjednica OO Liberalne partije u Nikšiću Jelena Marković saopštila je da je slučaj popa Backovića još jedno od bezbroj nepoštovanja od strane predstavnika SPC koji, kako kaže, ovakvim postupcima dokazuju mržnju prema nezavisnoj državi Crnoj Gori.

– Evo u šta se pretvorio slobodarski Nikšić i kakvi negatori države Crne Gore na žalost svih građana zauzimaju mjesto u prvom redu, a kao zaposleni u crkvi Srbije nastavljaju da produbljuju podjele i mržnju – kazala je ona, pozivajući nadležne da reaguju.

Čitaj još:   PODGORICA, Filmske scene u KCCG: Pritvorenik pokušao da pobjegne, policija koristila biber sprej... (foto)

– Svim građanima čestitam Dan Oslobođenja Nikšića i praznik Opštine Nikšić – zaključila je Marković.

Autor: Ratko Perošević

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more