IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIPE MESIĆ SE SJEĆA SUSRETA SA KRALJICOM: “Zanimalo ju je zašto se raspala Jugoslavija, nije se puno interesirala za…” (foto, video)

Bila je vladarica koja nije donosila odluke, nije sudjelovala u aktivnoj politici Velike Britanije, kao simbol bila je autoritet…

LONDON- ZAGREB: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 20. IX… 00: 47… STIPE MESIĆ SE SJEĆA SUSRETA SA KRALJICOM: “Zanimalo ju je zašto se raspala Jugoslavija, nije se puno interesirala za…” (foto, video)

Bivši hrvatski predsednik Stipe Mesić rekao je za RTL kako je kraljica Elizabeta bila simbol imperije, odnosno Velike Britanije koja je nekada vladala sa pola sveta. On je rekao da ju je u razgovoru sa njim zanimao raspad Jugoslavije, a ne Hrvatska

“Kada je sa mnom razgovarala, nije ju puno zanimala Hrvatska”, kazao je Mesić.

Bivši predsjednik Stjepan Mesić gostovao je na RTL-u povodom smrti britanske kraljice Elizabete II, čiji je posljednji ispraćaj danas u Londonu.

Čitaj još:   Inzko, zakon o zastavi postoji, BiH, samo je jedna zastava...

Mesić kaže da je kraljica Elizabeta bila simbol imperija, Velike Britanije koja je nekoć imala vlast nad pola svijeta.

“Bila je vladarica koja nije donosila odluke, nije sudjelovala u aktivnoj politici Velike Britanije, kao simbol bila je autoritet. Davala je pak mišljenje o mnogim stvarima”, rekao je.

“Kada je sa mnom razgovarala, nije ju puno zanimala Hrvatska, razgovarala je o Jugoslaviji, zanimalo ju je zašto se raspala Jugoslavija, iz prve ruke”, sjeća se razgovora Mesić.

BONUS VIDEO: Queen Elizabeth II meets Croatian president

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more