IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zašto srpski popovi mrze Crnu Goru?

Patološka manija gonjenja koja je zadesila Srbiju već par decenija, zbog koje su ubijeđeni da je cio svijet protiv njih, Rusije i vaskolikog pravoslavlja, prijeti da razori region

Opet je sveopšta crnogorska javnost frapirana činjenicom da je sveštenik Crkve Srbije śedio dok je intonirana crnogorska himna. Lično, iznenadio bih se da je ustao. Jer, poštovanje državnih simbola Crne Gore spada u smrtne grijehe po propisima njegove organizacije.

Odati im poštovanje značilo bi da Crnu Goru priznaju, ali za njih Crna Gora ne postoji, pa joj tako eto ne treba pružiti ni zeru poštovanja.

Na himnu su ustali čak i prvaci Demokratskog fronta koji su godinama odbijali da to urade. Svakako, nije to zbog ljubavi ili poštovanja, nego jer su, kao, preko noći naprasno postali demokrate i zapadnjaci i śetili se da državu ipak treba poštovati ako planiraš da je vodiš, a oni su veoma željni fotelja.

Ustali su svi, liše jednog popa. Popa crkve koja je bila miljenica stranih ambasada, raznih glasila, najdraži koalicioni partner zelembaća iz URE i inspiracija demokratskih snaga u Srbiji. Onih snaga od čije kuknjave protiv litija ne možemo opstati evo već neđelju. A kukaju zbog istih tih popova kojima su svojevremeno aplaudirali.

Znamo dobro njihovu ideologiju krvi i tla. Ideologiju mržnje i genocida prema svakome ko nije spreman da njihovu kokardu zagrli i prihvati da je nacionalno ono što oni kažu da jeste, a ne što misli da jeste. Crkva Srbije je moćno oružje velikosrpske politike. I njen glavni inspirator i podržavalac. 

Širenje granica svuda tamo đe su “srpski grobovi” i njihovo prekrajanje doveli su do toga da u tim krajevima više i nema Srba. Uprkos takvim posljedicama, ideologija je još uvijek živa. 

Crtanje granica nije završeno reče Porfirije Perić, isti onaj zagrebački kosmopolita i miljenik hrvatske nazovi ljevice, koji je bio spreman da gazi preko mrtvih Crnogoraca samo da bi ponizio grad Cetinje i njegove stanovnike.

Čitaj još:   SUD, IZREKAO KAZNU: Evo KOLIKO će Miki ROBIJATI zbog prebijanja dvije žene...

Dan ranije i vrhovni vođa Vučić je pomenuo da je Crna Gora postala nezavisna zbog njihovog nerada. Spajanjem ove dvije izjave dolazi se do zaključka da predanim radom, ta nezavisnost može biti poništena?

Iskreno, ne vjerujem u slučajnosti tajminga ovih izjava. Kod velikosrpstva je sve dobro i detaljno organizovano i isplanirano. I te izjave i neustajanje na crnogorsku himnu, pa gradnje stanova po primorju i bolne suze oca Gojka i svi ostali događaji koji su obilježili potonje dvije godine. 

Zašto je to tako? Jer srpski popovi mrze Crnu Goru. Odgovor je jednostavan. A zašto je mrze, to već samo možemo da nagađamo.

Najlogičnije mi je to što Crna Gora, građanska i demokratska, napredna i uspješna, sekularna i zapadna, predstavlja najveću prijetnju velikosrpskog ideologiji i beogradskom režimu. Zašto? Jer dokazuje da se može biti takav, demokratskiji. Pokazuje da Srbija ima na koga da se ugleda. Da bi mogla i ona sve to.

Režimu koji državu Srbiju drži u konstantnom mraku, a skoro kompletan narod u enormnoj mržnji prema svemu ne-srpskom pravi veliki problem demokratizacija i ljulja mu temelje i principe na kojima vlada. 

Patološka manija gonjenja koja je zadesila Srbiju već par decenija, zbog koje su ubijeđeni da je cio svijet protiv njih, Rusije i vaskolikog pravoslavlja, prijeti da razori region.

Naravno, glavni eksponent takve politike i ideologije je Crkva Srbije koja djeluje poput hobotnice koja ima pipke u svakoj sferi društvene organizacije, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori.

I onda se opet čudimo zašto jedan obični pop nije htio da ustane na stihove najljepše crnogorske pjesme. Pop crkve koja je za slučaj gubitka izbora u koje su sa političkim istomišljenicima uložili desetine miliona spremala čak i duge cijevi kako bi počela sukobe po crnogorskim gradovima.

Čitaj još:   Nepoznati počinilac,pucao iz automatskog oružja, ubio je najmanje 12 osoba...

Pop crkve koja je devastirala kompletnu crnogorsku kulturnu baštinu. Pop crkve koja je do krajnjih granica zavadila ovo društvo, da nema familije koja makar malo nije u nezboru zbog ovih tema.

I onda se ponovo čudimo poslije svega ovoga kako pop može da śedi na himnu? A to je najmanje što on može da uradi. Da mu može biti, zabranio bi je cijelu. I oće, prvom prilikom koja im se pruži.

A mi moramo već jednom da prestanemo da se čudimo i pitamo kako je to moguće. Pogotovo oni koji još uvijek nisu širom otvorili oči i progledali i prihvatili realnosti. A realnost je samo jedna – srpski popovi mrze Crnu Goru, jer je Crna Gora.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more