IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dnevni horoskop za 22. septembar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Uspjeh za Ovna, Bik se udvara Blizancima, Rak uživa uz Škorpiju, dobri aspekti za Lava, Djevica osvaja Ribu, Vaga zaljubljena u Jarca, Strijelcu stiže novac, a Vodolija okrenuta poslu. Ovo je dnevni horoskop za 22. septembar 2022. godine.

OVAN (21.3. – 20.4.)

LJUBAV: Budite nježniji i prema sebi i prema drugim ljudima u svome okruženju. U posljednje vrijeme niste dovoljno strpljivi, jer vas pritišće osjećaj hitnosti, međutim, staloženijim pristupom puno toga više ćete postići, a s druge strane sačuvati i bolje odnose s drugima.
POSAO: Vrijeme je da zajašate valove pozitivnih vibracija i mogućnosti. Jedini način da se oslobodite financijskog pritiska i da živite mirno je da pokrijete sve obaveze.
ZDRAVLJE: Tegobe sa grlom.

BIK (21.4. – 21.5.)

LJUBAV: Umjesto da se fokusirate na to kako vaš partner ograničava vaš pogled na svijet, koncentrirajte se na ono čime sami možete upravljati. Zračit ćete hrabrošću i snagom pa vas očekuju značajna djela. Ali samo zbog toga što biste sami mogli sve, to ne znači da to trebate i napraviti.
POSAO: . Budite izdržljivi i disciplinirano ostanite na zadanoj liniji ostvarenja svojih ciljeva.
ZDRAVLJE: Zdrav životni stil, zdrava prehrana i više tjelovježbe trebali bi vam postati navika.

BLIZANCI (22.5. – 21.6.)

LJUBAV: Prenagljeni zaključci po pitanju partnerove nevjere će vas odvesti u tuđi zagrljaj. Time nećete ništa riješiti jer vam to ne donosi zadovoljstvo. Želja za osvetom je loš motiv za avanturu.
POSAO: U poslu ćete doživjeti nepravdu, a ništa nećete moći dokazati. Jasno vam je da ste žrtveno janje. Budete li se bunili i pokušali braniti pred drugima, bit ćete još više ocrnjeni. To što će vam neko platiti da ne pričate previše, neće vam pomoći u dokazivanju nevinosti.
ZDRAVLJE: Bolovi u leđima, nasreću, ništa ozbiljno.

RAK (22.6. – 22.7.)

LJUBAV: Neki od vas će započeti vezu koju već duži period priželjkuju. Također, moguć je i početak veze s osobom koja će biti s vama povezana poslom. Partnerovu ambiciju možete smatrati nerealnom, ali bi trebalo da ga pustite da sam shvati koliko može i šta je od onoga što planira realno, a šta ne.
POSAO: Nećete biti sigurni u svoje poslovne sposobnosti. Neki će se na poslu morati suočiti i s kritikama. Finansijska situacija će biti dosta nestabilna, mogući su iznenadni nepredviđeni izdaci. Vrijeme za poslovne početke nije povoljno.
ZDRAVLJE: Prati vas osjećaj malaksalosti.

LAV (23.7. – 22.8.)

LJUBAV: Zauzeti Lavovi često će se sukobljavati s voljenom osobom, no nakon svađe uslijedit će strastveno pomirenje. Partner će vam najviše zamjerati čestu odsutnost i zanemarivanje bračnih obaveza.
POSAO: Vaš će rad biti pod povećalom javnosti pa vam se pogreške neće tolerirati. Budite oprezni prilikom donošenja odluka, a u svakoj dvojbenoj situaciji posavjetujte se sa stručnjakom. Ukoliko dobro odigrate karte, nadređeni će prepoznati vaše kvalitete i uzeti vas u obzir za neki odgovorniji položaj.
ZDRAVLJE: Ulazite u pozitivno razdoblje.

Čitaj još:   Stara Varoš čuva duh i srce stare Podgorice odolijeva vremenu... (foto i video)

DJEVICA (23.8. – 22.9.)

LJUBAV: Djevice koje su već u braku neka zaborave na avanture, ali i sve bivše ljubavi. Posvetite se isključivo partneru.
POSAO: Veoma ste društveni i rado viđeni u nekom novom društvu, naročito ako od skora radite na novom radnom mestu. Ako ste mladi, sa roditeljima možete napraviti dogovor u vezi sa poslom koji ćete možda i svi zajedno raditi ili ćete očekivati da finansiraju vaš projekat. Moguća saradnja sa Strijelcem.
ZDRAVLJE: Čuvajte se zaraza.

VAGA (23.9. – 22.10.)

LJUBAV: Ako ste u braku, moguće su trzavice sa partnerom oko organizacije života. Prepustite mu dio obaveza i dajte mu na znanje da snosi odgovornost za mnogo toga što se dešava u domu. Vage koje su u vezi a ne namjeravaju da uđu u brak mogu biti nakraj srca ako partner nema vremena za njih.
POSAO: Vaše ambicije postaju mnogo veće ali nemojte se izlagati nepotrebnim naporima i nemojte se nervirati ako jedan Ovan, Strijelac ili Riba budu pokušali da vam oponiraju. Držite se svog stava i ne odustušajte od svog stila rada. Ako se bavite umjetnošću, originalnost je ono po čemu se izdvajate od drugih.
ZDRAVLJE: Idealno vrijeme da odbacite duhan!

ŠKORPIJA (23.10. – 21.11.)

LJUBAV: Dajte pristojnim ljudima oko sebe priliku. Ljubav će se razvijati iz tihe vatre, pa umjesto da trčite za nekim, primirite se.
POSAO: Sreća će biti na vašoj strani i na poslovno-finansijskom području. Napredujete konačno bez zastajkivanja. Mnogi će dobiti nagradu ili pohvalu za minuli rad. Bit ćete zadovoljni razvojem situacije ali i zaradom. Nećete pogriješiti ako neki svoj hobi pretvorite u ozbiljan posao.
ZDRAVLJE: Ne dopustite strahovima da vas blokiraju.

STRIJELAC (22.11. – 21.12.)

LJUBAV: Uključite voljenu osobu više u svoj život i podijelite s njom svoje brige i strahove.
POSAO: Jaka koncentracija omogućit će vam da istodobno obavljate nekoliko različitih poslova, svaki s podjednakim uspjehom. S takvim tempom u rekordnom ćete roku obaviti sve zaostatke te se na miru posvetiti novim zadacima.
ZDRAVLJE: Bavite se tjelesnom aktivnošću.

JARAC (22.12. – 20.1.)

LJUBAV: Ovog dana privlačit će vas popularne i uspješne osobe koje znaju što žele od života. Kod nekih bi se mogla rasplamsati strast koju već dulje vrijeme osjećaju prema poznaniku. Prepustite se osjećajima i nemojte strahovati da će to upropastiti vaše prijateljstvo.
POSAO: U toku ovog dana preporučuje vam se da izbjegavate ulazak u mutne poslove i suradnju s ljudima u koje nemate potpuno povjerenje. U želji za brzom zaradom, mogli biste sklopiti zakonski nevažeći ugovor ili uložiti novac u mutnu radnju i time se bespotrebno uvući u probleme.
ZDRAVLJE: Imat ćete sve manje energije.

Čitaj još:   Prijeti li svijetu nestašica čokolade? Jede je sve više ljudi, a proizvodnja je sve teža... (foto, video)

VODOLIJA (21.1. – 18.2.)

LJUBAV: U ljubavi, ali i poslu će se najviše raditi o tome koga znate. Dobre veze će vam pomoći u svakom pogledu. Oni koji su u vezi mogli bi postati pretjerano opsjednuti partnerovim odlukama, pa kada se uhvatite da razmišljate o ispravnosti partnerovih postupaka, radije se usredotočite na to kako da ostvarite veću svoju neovisnost. Situacija trenutno izgleda tako kao da ćete morati da prihvatite emotivnu poziciju koju Vam neko nameće. Zapamtite: Vi ste jedina osoba koja treba da upravlja sa Vama!
POSAO: Opterećeni ste različitim obavezama i nemate dovoljno povjerenja u nečija obećanja. Postoji mogućnost da poboljšate poslovni položaj, pod uslovom da bolje kontrolišete svoju impulsivnost pred saradnicima. Zapamtite: “Strpljen – spašen”.
ZDRAVLJE: Više se krećite.

RIBE (19.2. – 20.3.)

LJUBAV: Mnoge Ribe koje su u vezi će razgovarati o daljnjim planovima, pa će se neke ribe zaručiti, odlučiti na zajednički život ili proširenje obitelji. Malo distance će pomoći onim slobodnima. Ako želite uzbuđenje, tada se malo udaljite od objekta svojih želja i pružite priliku drugim zainteresiranim osobama, tek toliko da vidite što će se dogoditi. Možda se iznenadite učinkom.
POSAO: Ako ste dosad uspjeli uštedjeti nešto novca i organizovati poslovne obaveze, odlično! Naime, povećana je mogućnost smanjenja zarade. Uz to, pred vama je dosta prepreka, naročito u poslovima vezanima za nekretnine. Strpljivo!
ZDRAVLJE: Vaša energija raste!

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more