IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMATIČNO: Denis Bećirović, ekspreasno napustio studio i emisiju! (foto, video)

Nakon više od četiri stotine izdanja emisije Pressing televizije N1, ove srijede se po prvi put desilo da gost napusti emisiju…

SARAJEVO: BiH, Znimljivosti, vijesti, četvrtak, 22. IX 01: 35… DRAMATIČNO: Denis Bećirović, ekspreasno napustio studio i emisiju! (foto, video)

Učinio je to kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović…

Prvi put zajedno u jednoj TV emisiji večeras u studiju N1 trebali su biti kandidati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka.

Došao je Denis Bećirović, potpredsjednik SDP- a, čiju kandidaturu je podržala ujedinjena opozicija i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, kandidat koalicije Država.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i kandidat ove stranke u izbornoj trci za državno Predsjedništvo, odbio je sučeljavanje s Bećirovićem i Hadžikadićem. To je kao razlog za napuštanje emisije naveo Denis Bećirović, već u prvim minutama.

Bećirović je, dakle, studio napustio već nakon prvog pitanja: Zašto je Izetbegović odbio doći večeras?

Hadžikadić: Mislim da ljudi koji ne misle dobro svojim građanima može jedino da izgubi kada razgovara sa ljudima koji znaju puno o stvarima koje su važne za ljude.

Čitaj još:   ŠTA JE Opasnije od mobilnog telefona, tokom grmljavine…

Bećirović: Šta ste vi kao producent emisije dobili za obrazloženje zašto moj jedini protukaniddat za funkciju za člana Predsjedništva BiH nije tu?

Zna se da ankete pokazuju da je ovo utrka između Bakira i mene, iako poštujem Hadžikadića. Došao sam iz poštovanja večeras, prema vama i publici. On je procijenio da ne treba doći. Dok se on ne pojavi, ja napuštam studio. Čekamo Bakira Izetbegovića!

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more