IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆEV INFORMER NAJAVIO PAKAO: “Mašinerija je već pokrenuta, Srbija će biti zgažena!”

Kako Informer piše, navodno će već u narednih nekoliko dana krenuti ‘artiljerijska priprema’ totalnog napada na Srbiju- Evropski parlament izdaće više saopštenja, usvajaće se po hitnom postupku rezolucije osude Srbije, a sve to sa ciljem dovođenja Srbije u nemoguću poziciju, a srpskog rukovodstva u bezizlaz i stanje očaja.

Prorežimski srbijanski tabloid Informer piše da su žestoki, sinhronizovani pritisci SAD i EU na Srbiju, “kakvi nisu viđeni još od NATO agresije”, započeli odmah po okončanju posjete delegacije Republike Srbije New Yorku i Ujedinjenim nacijama. 

Informer piše da je “kao povod za udar na udar na Srbiju navodno je iskorišten suštinski nevažan papir koji je šef srpske diplomatije Nikola Selaković potpisao sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim o bilateralnoj i multilateralnoj saradnji Srbije i Ruske Federacije”.

Informer dalje piše da je “odmah poslije sastanka lansirana unaprijed dobro organizovana medijsko-politička kampanja sa ciljem urušavanja međunarodnih pozicija Beograda, ali i kao poruka svima drugima kako će svi neposlušni proći”. 

“Šta se zaista događa? Potpuno pobesneli zbog argumenata koje je predsednik Aleksandar Vučić izneo u UN, a u nemogućnosti da na to direktno reaguju jer bi se tako samo ponovo pokazalo da im politika zaštite teritorijalnog integriteta i suvereniteta nikada nije bila prava politika, iako nju sada koriste kao najjače oružje protiv Rusije i Vladimira Putina, zapadni centri moći su krenuli u napad”, piše Informer navodeći da je Zapad pribjegao “stostrukom uveličavanju značaja nečeg što Vlada Republike Srbije još nije ni odobrila”.

Kako Informer piše, navodno će već u narednih nekoliko dana krenuti ‘artiljerijska priprema’ totalnog napada na Srbiju.

Čitaj još:   ZATIŠJE PRED BURU: Vremenska prognoza za vikend... (foto)

“Evropski parlament izdaće više saopštenja, usvajaće se po hitnom postupku rezolucije osude Srbije, a sve to sa ciljem dovođenja Srbije u nemoguću poziciju, a srpskog rukovodstva u bezizlaz i stanje očaja”, piše Informer.

Predsjedniku Vučiću i ostalim najvišim državnim funkcionerima, piše Informer, jasno je da u ovom trenutku ne mogu da se oslone ni na koga u svijetu osim na same sebe. 

Tabloid dalje piše da će se ova akcija nastaviti dodatnim pritiscima iz većine zapadnih prijestolnica, “a potpuni pakao za predsjednika Srbije pripremljen je na samitu evropskih zemalja 6. oktobra u Pragu, na kojem bi trebalo da učestvuje 41 zemlja – sve članice EU i sve države koje su na putu ka EU, uključujući i Ukrajinu.

“Na tom sastanku Vučić će, prema planu proći ‘toplog zeca’, a zadatak da ga najviše napadaju imaće Ukrajinci, lideri baltičkih zemalja i, naravno, Hrvatska“, piše Informer. 

Informer dalje tvrdi da će  ‘artiljerijsku pripremu’ za frontalni diplomatski napad na Srbiju izvršiti Evropski parlament, koji će po hitnom postupku usvojiti deklaraciju protiv Srbije, “što će biti signal za skoro sve članice EU da napadnu, a za one malobrojne koje pokušavaju da vode samostalnu politiku to će biti poruka kako će proći svi oni koji ne pristaju da bespogovorno slušaju”. 

“Znajući sve ovo, ministar Nikola Selaković održao je konferenciju za novinare na kojoj je pokušao da spusti loptu, ali je jedini odgovor Zapada bio: mašinerija je već pokrenuta, Srbija će biti zgažena!?!”, piše Informer.

Čitaj još:   PROČITANO, PRVO PISMO VELIKOG ŠEFA: Evo kada i kako će se glasati VOĐA... (foto

Tabloid dalje piše da se u dobar dio državnog rukovodstva uvukao veliki strah i dobar dio njih traži momentalno uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji. Jedini problem im je to što još nisu čuli stav predsjednika Aleksandra Vučića. 

“Kakva će biti reakcija države Srbije na sve ovo, a posebno čovjeka koji ima najveći legitimitet i povjerenje naroda iza sebe”, ostaje da se vidi”, piše Informer na kraju teksta. 

izvor: SB

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more