IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAGEDIJA DA SE PAMTI: U mraku 11 miliona ljudi, zemlja bez struje, ima stradalih, uragan ide prema Floridi… (foto, video)

Uragan treće kategorije sa vjetrom brzine do 195 kilometara na sat sada se kreće ka Floridi…

HAVANA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 28. IX- 07: 34… TRAGEDIJA DA SE PAMTI: U mraku 11 miliona ljudi, zemlja bez struje, ima stradalih, uragan ide prema Floridi… (foto, video)

Cijela Kuba je potpuno ostala je struje nakon što je uragan Ijan pogodio zapadni dio otoka, a u mraku je ostalo 11 miliona ljudi, javljaju svjetski mediji pozivajući se na zvanične izvore ove karipske države.

Šef kubankse elektroenergetske kompanije saopćio je na državnoj televiziji da je do nestanka struje došlo zbog kvara nacionalnog električnog sistema.

U uraganu su poginule dvije osobe, desetine hiljada su evakuisane, a širom zemlje su oštećene brojne zgrade. Uragan treće kategorije sa vjetrom brzine do 195 kilometara na sat sada se kreće ka Floridi.

Čitaj još:   MILOJKO PANTIĆ- Lični Stavovi: Arkan, Mika Aleksić, Vučić... (foto)

Vlasnik poznatog proizvođača cigareta Finca Robaina na društvenim je mrežama objavio fotografije pustoši koju je uragan napravio na farmama duhana.

– Bilo je apokaliptično, prava katastrofa – napisao je Hirochi Robaina.

BONUS VIDEO: Hurricane Ian makes landfall in Cuba

IZVOR AGENCIJE

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more