IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SAZNANJA: Dugogodišnji diplomata MVP- a uhapšen zbog špijunaže… (foto, video)

Jedan od dvojice uhapšenih crnogorskih državljana u velikoj akciji Agencije za nacionalnu bezbjednost, koja se sprovodi u koordinaciji sa međunarodnim partnerima, zbog sumnji da su sarađivali sa ruskom tajnom službom, dugogodišnji je diplomata Ministarstva vanjskih poslova Radomir Sekulović- saznaje nevzanično Pobjeda…

POGRORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 29. IX- 19: 34… SAZNANJA: Dugogodišnji diplomata MVP- a uhapšen zbog špijunaže… (foto, video)

Sekulović je u vrijeme državne zajednice Srbija i Crna Gora bio je i portparol Ministarstva vanjskih poslova. Sa tog mjesta ga je smijenio tadašnji ministar vanjskih poslova Dragiša Burzan, ali je Sekulović ostao da radi u ovom resoru.

Sekulovićeva supruga Kesech Adam Sekulović je kandidatkinja za odbornicu na podgoričkoj listi Građanskog pokreta URA, partije odlazećeg premijera Dritana Abazovića, koju predvodi Luka Rakčević, piše Pobjeda.

U akciji Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), koja je koordinisana sa crnogorskim međunarodnim partnerima, a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), vodi se istraga protiv više osoba u Podgorici zbog sumnje da su sarađivali sa ruskom tajnom službom.

Čitaj još:   SARAJEVO: Na Palama uhapšen, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca...

Kako saznaje Pobjeda, riječ je o dva crnogorska državljanina, šest ruskih diplomata i tridesetak ruskih državljana koji imaju privremeni boravak u Crnoj Gori.

“Na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, a po naredbi Višeg suda u Podgoricu, policija vrši pretresanje stanova i drugih prostorija više građana, zbog osnovane sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža. Za sada niko nije lišen slobode”, kazao je za Pobjedu Vukas Radonjić, specijalni državni tužilac i portparol SDT- a.

B ONUS VIDEO: INFO PLUS #ĐUKANOVIĆ VIŠE NEMA KARATA U RUKAVU #HAPŠENJA RUSKIH AGENATA U CG

izvor Kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more