IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS I STRAVA- SNIMAK S LICA MJESTA: Eksplozija u obrazovnom centru, poginule najmanje 32 osobe… (foto, video)

Studenti su u to vrijeme polagali praktični univerzitetski ispit, rekli su dužnosnici iz centra…

KABUL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, Petak, 30. IX- 08: 34… UŽAS I STRAVA- SNIMAK S LICA MJESTA: Eksplozija u obrazovnom centru, poginule najmanje 32 osobe… (foto, video)

Policija u Kabulu je saopćila da su u eksploziji u obrazovnom centru u glavnom gradu Afganistana poginule najmanje 32 osobe, a mnogi su ozlijeđeni. Eksplozija se dogodila u obrazovnom centru Kaaj u području Dashte Barchi na zapadu grada.

Studenti su u to vrijeme polagali praktični univerzitetski ispit, rekli su dužnosnici iz centra. Mnogi od onih koji žive u tom području pripadaju hazarskoj manjini, koja je bila meta prošlih napada.

Niti jedna skupina još nije preuzela odgovornost za napad. Glasnogovornik talibanskog ministarstva unutarnjih poslova rekao je da su sigurnosne ekipe na mjestu i osudili napad.

Čitaj još:   NOVAK Adžić: Karikaturalna i kentaurska vlast u Crnoj Gori pokazuje smisao sopstvenog besmisla i posrnuća... (foto)

Abdul Nafy Takor rekao je da napad na civilne ciljeve “dokazuje neljudsku okrutnost neprijatelja i nedostatak moralnih standarda”.

Talibani su se vratili na vlast u Afganistanu prošlog kolovoza i skupina kaže da pokušava vratiti stabilnost. Međutim, napadi rivalskih islamista, grupe Islamska država, nastavljeni su.

IZVOR agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more