IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Za vikend promjenljivo- DANAS ĆE BITI KIŠA, I SUTRA ĆE…: Prognozu za narednih nekoliko dana… (foto)

Jutarnja temperatura u petak kretaće se od 11 do 17, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni Celzijusovih…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, Petak, 30. IX- 08: 34… Za vikend promjenljivo- DANAS ĆE BITI KIŠA, I SUTRA ĆE…: Prognozu za narednih nekoliko dana… (foto)

U Regionu danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a tokom dana mogući su lokalni pljuskovi u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera, a u Hercegovini i na planinama na momente i pojačan. Jutarnja temperatura od 11 do 17, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna temperatura oko 20 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) u subotu ujutro pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Poslijepodne, lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 19, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni.

Čitaj još:   RATNI DNEVNIK GENERALA Rahima ADEMIJA: Digao na noge HRVATSKU- Gotovina grmi "Nabijem te na k**ac’, daj mi..." (foto)

petak, 30.09.2022. godine
Opšta slika će većim dijelom dana biti ljepša u centralnim i istočnim dijelovima zemlje, dok bi u Hercegovini i na zapadu, povremeno izraženija nestabilnost mogla remetiti ugođaj i usloviti manje poteškoće hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Poželjno je ne pretjerivati sa odijevanjem, obzirom da će preovladavati strujanje toplijeg zraka. Također nije preporučljivo izlagati se jačim fizičkim aktivnostima.

U nedjelju sunčano uz postupno naoblečenje tokom dana. Poslijepodne i u večernjim satima, mogući su lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna od 16 do 23, na jugu do 25 stepeni.

U ponedjeljak umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna od 16 do 23, na jugu do 25 stepena C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more