IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UPRAVA POLICIJE: Četiri člana kriminalnih grupa se vode kao nestali, tragamo za RISTOM Mijanovićem… (foto)

Rat između ‘škaljarske’ i ‘kavačke’ kriminalne grupe traje punih osam godina i za to vrijeme nastradalo je 50 ljudi, ranjeno više desetina njih, a kako su za Standard rekli iz Uprave policije trenutno se kao nestala lica vode četiri pripadnika ovih kriminalnih grupa.

Ovi podaci su promjenjivi jer je u međuvremenu dio pripadnika pronađen tj. došlo se do podataka da su u inostranim zatvorima za koje UP nije bila obaviještena, za dio je u međuvremenu utvrđeno da su poginuli.

“U odnosu na nestanak navedenih lica Uprava policije raspolaže određenim operativnim podacima, a rad na ovim predmetima je u vrhu prioriteta Uprave policije povodom kojih se ostvaruje intenzivna međunarodna saradnja”, saopšteno je iz UP za Standard.

Na pitanje da li imaju informacije o nestanku Rista Mijanovića, koji važi za visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana i još jedne osobe iz policije da je njegov nestanak prijavljen od strane članova porodice sa obavještenjem da imaju podatak da je poslednji put viđen u jednoj evropskoj zemlji.

“U toku je saradnja na međunarodnom planu u cilju pronalaska ovog lica i utvrđivanja okolnosti nestanka.
Policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u odnosu na nestanak lica R.M.– člana organizovane kriminalne grupe „škaljari“.

U dosadašnjem toku postupka prikupljena su određena operativna saznanja, čije su provjere u toku, kao i provjere koje se vrše sa međunarodnnim partnerskim službama, posredstvom Interpola.

Nestanak navedenog lica i utvrđivanje činjenica i okolnosti u vezi sa tim, predstavlja jedan od prioriteta u radu Uprave policije. Kako se navedeni predmet nalazi u fazi izviđaja, u cilju zaštite interesa postupka koji je u toku, trenutno se ne mogu saopštiti bilo kakvi detalji”, saopšteno je iz UP Standardu.

M portal je nadevno objavio glasovne poruke sa ”Skaj aplikacije” na kojima se čuje, kako tvrde, Risto Mijanović koji objašnjava veze Crkve Srbije sa planom oružanog prevrata vlasti 2020.

Među 11.315 poruka koje je Mijanović poslao Dedoviću u periodu od 6. juna 2020. do kraja septembra te godine, u „SKY ECC“ komunikaciji pod šifrom „4BM573, B40B01W“, nalaze se i one, podsjetio je M portal, u kojima Mijanović objašnjava da mu je crkva tražila nabavku 100 komada jurišne puške „AK-47 Kalašnjikov“.

Čitaj još:   SONJA Biserko: Taktika i propaganda protiv muslimana, još uvijek opstaje... (foto)

S obzirom na to da je konkretan razgovor o nabavci „kalašnjikova“ vođen 24. juna, dva mjeseca uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, službe bezbjednosti su ovaj materijal tretirale pod radnom pretpostavkom da je riječ o organizovanju oružanog otpora u slučaju nepoželjnog ishoda na izborima, ukoliko mirni protesti ne ishoduju željenim razvojem događaja– piše ovaj medij.

U ovom razgovoru Mijanović je Dedoviću saopštio da je „kalašnjikove“ za Crkvu Srbije od njega tražio Mitar Knežević.

Među porukama, podsjeća M portal, u kojima Mijanović detaljno opisuje Dedoviću kako bi izgledao početak ratnih sukoba u Crnoj Gori („crkva finansira nabavku za NK, samo da pale auta, muriji lome, lokale sve, čim oni kupuju možeš mislit, neće živi izać oni, do kraja će ić sigurno a onda građanski rat“…) nalazi se i nekoliko glasovnih poruka koje mu je slao zajedno sa pisanim, kako bi bolje Dedoviću objasnio situaciju.

Brate, imaš u svu Crnu Goru 5000 policajaca, jer kad ti izađe u svaki grad po 10.000 ljudi oni su mrtvi. Nema tu, moraće se povukovat– kaže Mijanović u jednoj od njih.

U drugoj glasovnoj poruci, prenosi M portal, Mijanović objašnjava ko je Mitar Knežević i gdje se nalazi:

Brate, Mitru ti je rođeni brat iguman onaj što je hapšen u Nikšić kad su digli narod za njega, Knežević. On, i Mitar ti je već u Bosnu poša danas, on i nekolika momka, traže oružje, kupuju. Pa su mi slikali, kupili su dosta. I oće da donesu, brate, oružje blizu Nikšića u selo i da se naoružaju, da krenu – kaže Mijanović.

Čitaj još:   21. maj: Najlagodnije se osjećaju kriminalci i prestupnici, popovi i sistemski paraziti... (foto)

U ovoj poruci Mijanović podsjeća Dedovića da je protojerej-stavrofor Ostoja Knežević hapšen 12. maja 2020. godine, zajedno sa Joanikijem i još sedam sveštenika, zbog organizovanja velike litije u Nikšiću kada su masovno kršene tada izuzetno stroge antikovid mjere, među kojima je bila i stroga zabrana svih okupljanja.

Te večeri se, podsjeća ovaj medij, zbog njihovog privođenja na saslušanje, ispred nikšićke policije okupilo nekoliko stotina učesnika litija, zajedno sa liderima Demokratskog fronta.

izvor: standard.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more