IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPREZ, IDE NAGLI PAD TEMPERATURA: Danas oblačno, temperatura do 24 C, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni Celzijusovih, na jugu do 24, objavili su iz FHMZ- a BiH…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 03. X- 09: 34… OPREZ, IDE NAGLI PAD TEMPERATURA: Danas oblačno, temperatura do 24 C, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a naoblačenje sa sjevera usloviće prolaznu kišu od jutarnjih sati prema sredini dana…

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni Celzijusovih, na jugu do 24.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom prijepodne. Najniža jutarnja temperatura zraka oko deset stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna temperatura zraka oko 16.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u utorak u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje.

U ostatku zemlje uglavnom sunčano. Tokom dana ponegdje u istočnim područjima Bosne je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernih smjerova, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od pet do 11, na jugu do 13, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 stepena.

Čitaj još:   UHAPŠEN MUSKARAC IZ NOVOG PAZARA! PREBIO SUPRUGU...

ponedjelja, 02.20.2022.godine Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Opšta slika će se poboljšati, pri tome bi pojava magle u jutarnjim satima, mogla osjetljivim osobama uzrokovati manje probleme, stoga je poželjno biti oprezniji u ovom periodu. Danju toplije, prikladno za boravak na otvorenom. U Bosni, sa noćnim satima moguće je da mjestimični, kratkotrajni pljusak pokvari ugođaj.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 8°C, a dnevna između 13 i 23°C.

U srijedu se očekuje sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Jutarnja temperatura od četiri do deset, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 24 stepena.

U četvrtak umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od šest do 12, na jugu do 14, a dnevna od 19 do 25 stepeni.

U petak umjereno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima i dio prijepodneva sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od osam do 13, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

Čitaj još:   TEMPERATURA RASTE: Talas nestabilnog vremena za vikend...

izvor iBalkan.net

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more