IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODMAH BRIŠE, ALI KASNO: Dodikovoj objavi čestitke na društvenim mrežama smije se cijela regija… (foto)

MILE Dodik je napravio niz gramatičkih grešaka, a tvit je kasnije izbrisan…

BANJA LUKA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 05 X- 09: 34… ODMAH BRIŠE, ALI KASNO: Dodikovoj objavi čestitke na društvenim mrežama smije se cijela regija… (foto)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD- a Milorad Dodik sinoć je na engleskom jeziku Jevrejima čestitao praznik Jom kipur, a čestitka se zbog gramatičkih grešaka uskoro proširila Twitterom.

“In those times of reflection and pray, I would like send message to @Isaac_Herzog the State od Israel and all Juwish people: G'mar Chatimah Tovah”, napisao je Dodik.

“U vremenima prisjećanja i molitve, želio bih poslati poruku predsjedniku Izraela Isaacu Herzogu i čitavom izraelskom narodu riječima G'mar Chatimah Tovah”, glasi prijevod Dodikove poruke.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Na izborima moramo da kažemo NE izdaji Crne Gore... (foto, video)

Umjesto “Jewish”, Dodik je napisao “Juwish” što je nepravilno. Dodik je napravio i niz gramatičkih grešaka, a tvit je kasnije izbrisan.

Ovi ljudi su funkcionalno nepismeni na svakom jeziku”, komentirao je Emir Suljagić, predsjednik Memorijalnog centra u Srebrenici. 

Dodikova čestitka uskoro je postala predmet šala na Twitteru. “Surbian- Juwish brotherhood“ i “Opa, engleski se piše, ruski i kineski taraba”, samo su neki od komentara…

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more