IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VIŠI SUD OBUSTAVIO POSTUPAK: Odbačena optužnica protiv KENANA Hrapovića…

Viši sud obustavio je krivični postupak protiv bivšeg ministra zdravlja u Vladi Crne Gore Kenana Hrapovića, Nikole Antovića, nekadašnjeg sekretara u ministarstvu zdravlja i predsjednika komisije za raspodjelu sredstava NVO za 2018. i 2019. godinu, i doktora Mira Kneževića, direktora Direktorata za javno zdravlje usljed nedostatka dokaza da su zloupotrebili službeni položaj i prekoračili službena ovlašćenja.

Prema navodima privatne optužnice koju je podigla NVO Grupa za razvoj i unapređenje sporta GRUS se navodi da su Hrapović, Antović i dr Knežević, tokom 2018. i 2019. godine, zloupotrijebili službeni položaj prekoračenjem granica službenog ovlašćenja, uz nesavjestan rad u službi.

Iz ove NVO su tvrdili da je Hrapović protivno Zakonu o NVO, Uredbi Vlade Crne Gore o finansiranju projekata i programa NVO-a u oblastima od javnog interesa i pravilnika o sadržaju javnog konkursa za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa NVO, izvršio izbor Komisije za raspodjelu sredstava NVO u oblasti prevencije hiv/aids.

Hrapović je prema navodima odbačene optužnice izabrao doktoricu Aleksandru Marjanović da predstavlja NVO u komisiji za oblast hiv/aids iako je ona ovlašćena da zastupa NVO Crnogorska fondacija za hiv Podgorica.

Čitaj još:   KENAN Hrapović: Platu primam po zakonu, rezultati novih zdravstvenih vlasti je 2,5 puta više umrlih i oboljelih... (foto)

U optužnici GRUS-a se navodi da je doktorica Marjanović redovni učesnik i dobitnik sredstava za navedenu oblast, od kako je postala član komisije, što predstavlja klasičan sukob interesa.

-U raspodjeli po konkursu od 11. juna 2018. godine, NVO Juventas je za tri projekta dobila iznos od 67.000 eura, što predstavlja 53,6 odsto od ukupnog iznosa koji je bio predmet raspodjele, odnosno 33,6 odsto ili 42.000 eura više od zakonom dozvoljenog iznosa. NVO

„Cazas“ je za dva projekta dobio iznos od 45.000 eura, što predstavlja 36 odsto od ukupnog iznosa koji je bio predmet raspodjele, odnosno 20.000 eura više od zakonom dozvoljenog iznosa– tvrdili su iz NVO Grupa za razvoj i unapređenje sporta GRUS.

izvor: pobjeda.me

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more